Glas Javnosti

"БРАВО" СРБИЈО! Колико су Николу Јокића погодиле прозивке најбоље говори чињеница де одлучио да НЕ ИГРА за репрезентрацију

Košarka
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.07.2018.

Центар Денвер Нагетса и најплаћенији српски кошаркаш у историји Никола Јокић је, у интервјуу који је део књиге "НБА СРБИЈА" у издању "Вукотић медиа", признао да су га заболеле прозивке што прошлог лета није био у тиму на Европском првенству у Словенији.

Некадашњи играч Меге је тада одлучио да се потпуно фокусира на припрему за нову сезону, а као награду за сјајне партије недавно је договорио петогодишњи уговор са клубом из Колорада вредан 148 милиона долара.

"Момци који су били на Евробаскету заслужили су да представљају Србију. Играли су финале Европског првенства, а створила се атмосфера да сам ја главни кривац што нисам играо. Добио сам много негативних порука. Претпостављао сам да није баш велики проценат људи против мене, али осећао сам се лоше," рекао је Јокић а преноси "Недељник" и наставио:

"Претходно сам освојио сребро на Олимпијским играма, што је до тада највећи успех у мојој каријери, а следећег лета је све било другачије. Тешко ми је све то пало, дотле да сам рекао себи: 'Ма, нећу више ни да играм!' Свакакве глупости су ми падале на памет, али онда сам се потпуно искључио из свега, како не бих слушао све и свашта."

Јокић је навео да су Американци роботизовани и да му је врло битно да на најбољи начин репрезентује своју породицу, земљу и град из кога долази.

"Репрезентујем, пре свега, своју породицу, па онда свој град и своју земљу. Волео бих да свако ко ме упозна помисли да је Србија једна срећна земља, да је моја породица весела породица, да нема негативних ствари. Американци су роботизовани, нема много емпатије, па ја покушавам да будем другачији. Било је много емоција и жеље. Тај дочек у Сомбору после освајања медаље пред пет хиљада људи је био невероватан. То је мој град, најбољи на свету. Нисам веровао да ће ме толики народ дочекати. Нисам ни знао да праве дочек. Учинили су ме поносним у тих пола сата-сат колико је потрајало," додао је Јокић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR