Glas Javnosti

BELCI NE UMEJU DA SKAČU: Jokić možda ne može da skoči na ivičnjak, ali zato ima veštinu (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Kultni filmski klasik sa Veslijem Snajpsom i Vudijem Harlesonom "Belci ne umeju da skaču" za glavnog lika ima beloputog uličnog basketaša, koji ne može da zakuca, ali zato majsorstvom razbija svoje protivnike. Čini se da je u stvarnom svetu idealna paralela naš as Nikola Jokić o kome je u superlativima govorio i Demijan Lilard, zvezda Portlanda objašnjavjući Nikolino umeće uprkos neatletičnosti.

Lilard je bio gost u emsiji Stivena Ej Smita na ESPN-u i u jednom trenutku popularni voditelj ga je pitao da mu objasni "fenomen" Nikole Jokića.

- Vratimo se Jokiću, i ovim ne želim da ga uvredim, ali utisak je kao da ne može da skoči na ivičnjak, a iz nekog razloga je nezaustavljiv. Da li možeš da mi objasniš zašto niko ne može da ga čuva? Šta je problem? - upitao je Lilarda.

- Veština, šutira teške šuteve i pogađa ih, tajming, koristi glavu. Nije mu potreban atleticizam ili brzina da uradi nešto, dobro čita igru. Šutnuće kada ne očekujete, sa desne noge... Nikada ne znate da li će šutnuti ili dodati i mislim da je to izazov za sve. Slično nešto kao što je radio Zek Rendolf, imao bi 26 poena i 14 skokova, a nije bio atletski nadmoćan - kaže Lilard i dodaje:

- Jokić ima osećaj za poentiranje, za skok, čita igru i može da vidi šta će se tek desiti. Teško je braniti to - rekao je on.

Lejkersi su u prvom meču finala Zapada uspeli da odigraju odličnu odbranu na Jokiću, međutim više je on sâm uradio, uz naravno arbitre, da bude zaustavljen. Brzo je ušao u problem sa ličnim greškama, te je dosta vremena proveo na klupi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR