Glas Javnosti

Vlahović skuplji 10.000.000 evra: Dugačka lista fudbalera kojima je tokom virusa korona porasla cena na tržištu

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Napadač Fiorentine procenjen na 16 miliona, dok je pre prekida sezone vredeo šest

SVETSKA pandemija virusa korona je ostavila nesagledive posledice na zdravlje i živote ljudi, a prognoze o svetskoj ekonomiji su još i "grđe". U moru loših vesti koje je od kraja februara, pa do današnjeg dana donela šifra kovid 19, pojavile su se ohrabrujuće informacije o rastu cena pojedinih mladih fudbalskih zvezda na transfer-tržištu.

 
Svetski mediji su se proteklih dana bavili činjenicom da je, na primer, Kilijanu Mbapeu, Nejmaru, Salahu i drugima cena pala za pet ili više miliona evra, a sada se pojavila i procena da je mnogim mladim asovima cena čak i višestruko - porasla. Među njima je i mladi reprezentativac Srbije Dušan Vlahović, koji je skuplji deset miliona evra (vredeo šest, sada 16).

Prvi na listi ekstremno poskupelih igrača je Norvežanin Erlin Haland, sjajni golgeter Borusije Dortmund, kojem je prema preciznim proračunima tržišna vrednost porasla sa 50 na 72 miliona evra.

Drugi na listi od 15 igrača je Alfonso Dejvis (19) iz minhenskog Bajerna. Mladi Kanađanin koji igra na poziciji desnog beka je pre nekoliko meseci vredeo 25, a danas čak 45 miliona evra.

Slede 17-godišnji napadač Palmeirasa Gabriel Veron koji je vredeo 7,5, a sada neverovatnih 22,5 miliona evra, pa štoper Bajer Leverkuzena Edmond Tapsoba (21) čija cena je porasla sa 3,5 na 18 miliona evra.

Zatim je tu i Đovani Reina (17), ofanzivni vezista Borusije Dortmund, sin mnogo poznatijeg oca Klaudija, koji danas vredi 13,5 miliona evra, a u januaru ove godine po pouzdanom "Transfermarktu" uopšte nije ni imao procenjenu vrednost.

Šveđanin Aleksander Isak (20) iz Real Sosijedada je sa deset "poskupeo" na 22,5 miliona evra, Albanac Maraš Kumbulja iz italijanske Verone je već postao igrač Napolija, a 1. januara 2020. je bio procenjen na deset, dok sada vredi 22 miliona evra.

Slede 17-godišnji Tangui Kuasi, štoper Pari Sen Žermena koji vredi 11 miliona evra i takođe nije bio "procenjen" do pre nekoliko nedelja, a tu je i "vunderkind" 16-godišnji napadač Liona Rajan Čerki koji je poskupeo sa osam na 18 miliona evra.

Naš mladi reprezentativac Dušan Vlahović (20) je početkom godine vredeo šest, sada čak 16 miliona evra. Za njim je Ašraf Hakimi desni bek Borusije Dortmund. Marokanac je stigao na pozajmicu iz Reala, vredeo je 43, a sada već 54 miliona evra.


TINEJDžERI

DVOJICA tinejdžera su odavno privukla pažnju na fudbalskim terenima i na tržištu. Napadač Mančester junajteda Mejson Grinvud (18) je u januaru vredeo 19, danas 29 miliona evra, dok 16-godišnji vezista Birmingema Džud Belingam je danas procenjen na 11 miliona evra (zimus samo 2,5).

 


TOP 5

Erling Haland 50 - 75

Alfonso Dejvis 25 - 45

Gabriel Veron 7,5 - 22,5

Edmond Tapsoba 3,5 - 18

Đovani Reina ? - 13,5

*vrednosti s početka godine i sada u milionima evra.

Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR