Glas Javnosti

Terzić: Posle pandemije bićemo pametniji i jači

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić objavio je na sajtu kluba autorski tekst gde detaljno analizira finansijske posledice pandemije korona virusa na fudbal.

Terzić ističe da većina klubova unapred troši novac, što će se odraziti na sve, pa i na srpskog šampiona, koji je, kako kaže, u startu sezone u minusu 25 miliona evra.

-Sada nas je ova pandemija izbacila iz koloseka i dovela do trenutnog problema sa likvidnošću, ali mi ćemo i te probleme da prevaziđemo, kao i mnogo puta ranije. Imali smo plan prihoda u zimskom prelaznom roku koji se nije realizovao zbog pandemije. Imamo i plan za letnji prelazni rok koji ćemo sada revidirati kao normalnu posledicu svega navedenog. Pratimo situaciju u Evropi, radimo i prestrojavamo se u hodu- napisao je Terzić.

Kako navodi, ova vanredna situacija je velika škola za sve.

-Ubeđen sam da ćemo kao klub iz svega ovoga da izađemo pametniji, jači i organizovaniji. Pre svega moramo da za 30% smanjimo ukupne rashode na godišnjem nivou, ali izbalansirano, da smanjenje u većoj meri ne bi ugrozilo sportske rezultate i očekivane prihode-.

-Došao je trenutak da kao što smo već jednom uradili, napravimo dva koraka unazad, da bismo u nekom narednom periodu mogli da napravimo pet koraka unapred- navodi Terzić i dodaje da klub ide dalje pažljivo, sa jasnim planom i čvrstom idejom.

-Cena uspeha će biti težak rad, posvećenost poslu i odlučnost da Crvenu zvezdu održimo tamo gde joj je i mesto. Na vrhu- rekao je Terzić.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR