Glas Javnosti

Šta kažu velikani: Mesi ili Ronaldo?

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

U poslednje vreme se vodi polemika oko toga ko je od dvojice superstarova bolji - Portugalac ili Argentinac. Trojica Brazilaca, Ronaldinjo, Ronaldo i Pele su obrazložila svoj izbor.

Pele, Ronaldinjo i Luis Nazario de Lima Ronaldo su izabrali zvezdu Barselone. Možda Ronaldinjov glas i nije toliko objektivan, jer su igrali zajedno, ali kada su tri legende jednoglasne, onda to ima neku težinu.

- Mesi. Voleo bih da smo duže vremena igrali zajedno. Nisam proveo dovoljno vremena na terenu sa njim, bio je veoma mlad. Voleo bih da zaigramo zajedno bar još jednom. Leo je najbolji u istoriji, bez sumnje. NIko nije uradio to što je on učinio. Kristijano je kompletan igrač takođe, ima sve baš kao i Mesi, ali ja više volim Leov stil igre – poručio je Ronaldinjo.

Slično mišljenje deli i legendarni napadač Reala, Barse, Intera, PSV-a, Milana...

- Mesi nije sa ovog sveta. Nije ni kristijano, ali je po meni Leo kompletniji. Sjajan je i volim ga više od drugih igrača. Sve što uradi je spektakularno – poručio je Ronaldo, koji se sada oprobava u novim vodama, pošto je postao vlasnik Valjadolida.

Pele je takođe izneo niz pohvala na račun asa Katalonaca.

- Mesi je tehnički fantastičan, asistira, dodaje, postiže golove, ima odličan dribling. Da smo u istom timu protivnici bi morali da brinu o dvojici igrača, ne samo o jednom. U današnje vreme je on najkompletniji igrač.

Ipak, iskusni Brazilac se ne slaže sa jednom konstatacijom. Po njemu ovo nije zlatna era fudbala.

- Ranije ste imali po dva-tri neverovatna fudbalera u svim zemljama. Euzebio, Krojf, Bekenbauer, Garinča, Maradona, Didi. Koliko sam ih nabrojao? Ima ih još mnogo, mnogo. Danas imate dvojicu ili trojicu. Mesija, Kristijana Ronalda i usudio bih se da kažem Nejmara, iako on u Brazilu još uvek nije postao neka velika figura – zaključio je Pele.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR