Glas Javnosti

SRBIJA ĆE IMATI DVA TIMA U LIGI ŠAMPIONA! UEFA suspendovala ruske timove, evo šta to znači za naše klubove

Fudbal
Autor: Glas javnosti

UEFA je do daljeg suspendovala ruske klubove i reprezentaciju iz svojih takmičenja. To znači da bi Srbija već sledeće sezone mogla da ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Naime, Rusija se trenutno nalazi na osmoj poziciji i na tom mestu bi sigurno ostala i sledeće takmičarske godine. Međutim, ukoliko mere UEFA o suspenziji ostanu na snazi, ruskim klubovima biće onemogućemo da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konfederacije. Ta osma pozicija donosi prvaku države direktno mesto u Ligi šampiona, a drugoplasiranom timu igranje u istom takmičenju od trećeg kola kvalifikacija, piše Sportski žurnal.

Fakat je da će doći do preraspodele mesta na nižim pozicijama, ukoliko ostane suspenzija za ruske klubove. U tom slučaju prvak Škotske bi otišao za poziciju više, samim tim bi i Srbija umesto na 16. bila na 15. mestu UEFA rang liste.


Baš ta pozicija koju sada drži Kipar donosi pet viza za klubove u evropskim takmičenjima, odnosno dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Oba tima bi počela takmičenje od drugog kola kvalifikacija, podeljeni u "stazu šampiona" i "stazu pratilaca".


Sve ovo bi moglo da stupi na snagu u junu ove godine, ukoliko do tada ruski klubovima ne bude ukinuta suspenzija od strane UEFA. Pored dva tima koja bi igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, osvajač Kupa Srbije igrao bi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a dva najbolje plasirana kluba u prvenstvu u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR