Glas Javnosti

Sergej Milinković-Savić skuplji od Ronalda

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Pandemija korona virusa napravila je haos i u svetu sporta, a ekonomska kriza koja zbog toga počinje obara cene fudbalera.

Usled toga je došlo i do nekih drastičnih promena na listi najskupljih igrača današnjice.

Nama je, svakako, najzanimljivija - da je Sergej Milinković Savić, prema pisanju najpoznatijeg na setu sajta koji se bavi fudbalskim transferima, te statistikom i vrednostima igrača, Transfermarkta, upravo pretekao Kristijana Ronalda.

Najskuplji je i dalje Francuz Kilijan Mbape, koji je i posle pada od 10 odsto svoje vrednosti na vrhu - sada je procenjen na 180 miliona evra. Prate ga klupski kolega iz PSŽ-a, Nejmar, koji posle pada od 20% sada "vredi" 128 miliona, te Rahim Sterling iz Sitija sa istom vrednošću. Za njima redom idu Salah, Mane, De Brujne i Kejn sa po 120 miliona, Sančo je procenjen na 117, Lionel Mesi je tek deveti jer posle pada vrednosti od 20 odsto procenjen je na 112 miliona, a Top 10 zaokružuje Aleksender-Arnold sa 99 miliona.

Milinković Savić je, i pored pada njegove vrednsti za 10 odsto, sada na 64 miliona i zauzima 34. mesto, dok je Kristijanu Ronaldu, uz pad od 20%, vrednost sada 60 miliona, pa je prilično iza našeg reprezentativca, na poziciji broj 46.

Od naših asova, iza Sergeja Milinkovića Savića su, redom, Luka Jović (32 miliona), Filip Kostić (32), Nikola Milenković (24), te Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić koji su procenjeni na po 20 miliona evra. Slede ih Nemanja Matić i Dušan Vlahović (po 16), Marko Grujić (14,5), Nikola Maksimović (13,5), te Matija Nastasića koji je poslednji "skuplji" od deset miliona - procenjen je na 13.

Transfermarkt je, prilikom objavljivanja nove, korigovane liste najskupocenijih fudbalera sveta, naglasio da je pandemija korona virusa dovela do toga da su vrednosti pale za ukupno devet milijardi evra.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR