Glas Javnosti

ПРЕЛОМИО! Кристијано Роналдо напушта редове краљевског клуба! Разлог? Неки би рекли - СУЈЕТА!

Fudbal
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 08.06.2018.

Званично најбољи фудбалер света Португалац Кристијано Роналдо донео је неповратну одлуку да напусти Реал Мадрид, преноси дневник из његове домовине Рекорд.

Како се наводи, разлог за такав потез Роналдо је пронашао јер председник Реала Флорентино Перез није испунио обећање и наградио га за успехе, па сматра да није добио признање од клуба.

Претходно, шпански медији објавили су да Роналдо захтева плату од чак 75 милиона евра годишње и шестогодишњи уговор, односно да заврши каријеру у Мадриду у 40. години.

То значи да би имао за 30 милиона евра већа примања и постао убедљиво најплаћенији фудбалер планете, испред Барселониног Лионела Месија који зарађује 50 милиона.

Роналдо је одмах по освајању треће узастопне Лиге шампиона изјавио да му је "било лепо у Реалу" и тако привукао пажњу Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда.

Сличан притисак на управу клуба Роналдо је и раније правио, када је претио одласком, а на крају остао уз испуњењене захтеве.

Најбољи фудбалер света у Мадрид је дошао 2009. године за рекордних 90 милиона евра. Одиграо је 438 мечева за Реал, постигао је 450 голова, освојио је четири Лиге шампиона и две ЛаЛиге.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR