Glas Javnosti

POBEDA ZA KRAJ ISTORIJSKE GODINE! U spektakularnom meču Zvezda savladala TSC

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde danas su uspeli da u poslednjem meču u 2021. godini savladaju TSC posle velike drame rezultatom 3:2 (2:2).

Golove za crveno-bele postigli su Milan Pavkov (2) i Mirko Ivanić, dok su Banjac i Stanojlović pogodili za domaćina.

Spektakl u Topoli. Sigurno je to najbolja moguća sintagma kojom možemo opisati duel TSC-a i Crvene zvezde. Ako nešto vraća publiku na stadione, to su ovakvi mečevi. Četiri gola, nekoliko velikih šansi i to sve samo u prvom poluvremenu su bili melem za oči svih onih koji su ili bili na stadionu ili bili kraj malih ekrana. Postoji nešto što se zove „lepota igre“, a takvu predstavu na zelenom pravougaoniku Bačke Topole smo dobili na kraju jesenje polusezone.

Počelo je šokantno. Tačnije, neki bi rekli i očekivano, naročito posle niza natpisa da su Borjan i Stanković „zahladneli“ sa odnosima, mada se pojavila fotografija baš pre starta utakmice na kojoj su kapiten i trener sa osmehom na licu komunicirali.
zvezda 

Prvi do gola stigao je TSC. I to u šestom minutu meča! Nije navikao rezervni golman crveno-belih Zoran Popović publiku na ovakve greške. Posle povratne lopte Pankova, čuvar mreže Zvezde nije želeo da preskače igru, ali je u tom momentu – pogrešio, a onda je to iskoristila nekadašnja želja Dejana Stankovića. Banjac je vrlo latko matirao Popovića i doneo ranu prednost.

Međutim, devet minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:1! Uspeo je nekako da se Katai izbori za loptu, a potom je i Pavkov odložio za Rodića, koji je sjajno centrirao po zemlji, da bi to iskoristio Mirko Ivanić i doneo poravnanje. I onda, kad su svi pomislili: Sada će Zvezda da sve preokrene, usledio je šok! Ludilo ravnice se nastavilo kada je Banjac, koji je ovog puta bio u ulozi asistenta, probio po levom boku, Pankov nije dobro odigrao defanzivu, a onda je Partizanovo dete Slobodan Stanojlović uspeo da donese novu radost domaćinu.
zvezda1 

Tokom čitavog poluvremena videli smo mnogo želje, mnogo borbe na terenu - prava bitka, otvorena, sa mnogo šansi, čak je i Pavkov pogodio prečku i tako najavio šta će se desiti u 32. minutu. Pre toga je zbog povrede igru napustio Njegoš Petrović, a onda je Zvezda došla do novog, drugo izjednačenja.

A onda - Milan Pavkov. Ponovo kad je teško, tu je on. Dobar prodor po desnom boku imao je Vukanović koji je prebacio loptu na drugu stranu i našao Kataija. Udarac Magika zaustavio je Filipović, a na odbitak je naleteo Pavkov i postigao svoj drugi gol na meču, a sedmi u prvenstvu čime je, ispostaviće se na kraju doneo pobedu i nova tri boda.

Imala je Zvezda pokušaje Kataija, Erakovića i Kange, ali je Filipović sačuvao svoju mrežu. Do kraja meča ostaće upamćena i neviđena blamaža Rišaira Živkovića koji je uspeo da predribla čuvara mreže TSC-a, a onda pred praznim golom, neometano pogodio stativu. Imao je sreće jer je pomoćnim signalizirao ofsajd poziciju. Ipak, neverovatan potez i promašaj momka koji je označen kao veliko pojačanje,piše Blic.

Zvezda je ostala na drugom mestu sa osvojenih 54 boda, dok je prvi Partizan sa 56.






SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR