Glas Javnosti

PAKAO! Idemo da pobedimo Portugal, ali ako ne uspemo evo KO NAS ČEKA U BARAŽU! IMA I JEDNA DOBRA STVAR!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reprezentacija Srbije sutra u Lisabonu (20.45) igra meč odluke u kvalifikacijama za Mundijal u kataru. Naravno da idemo po pobedu protiv Portugala, ali... ako Piksijevi momci ne uspeju čeka ih baraž. A tamo...

Pored "orlova" to će biti Italija ili Švajcarska iz grupe C, odnosno Švedska ili Španija iz grupe B. Ove reprezentacije su izjednačene po učinku, a u poslednjem kolu odlučiće o tome ko ide direktno, a ko u baraž.

Trenutno, bliži našem putu su Švajcarska i Švedska.

Rivali su podeljeni u dve grupe, na povlašćene i nepovlašćene. Šest najboljih drugoplasiranih timova biće nosioci, a preostalih četiri plus one dve iz Lige nacije nepovlašćeni. Takođe, redosled će se određivati po plasmanu na tabeli, a u obzir se uzimaju rezultati samo protiv prvih pet selekcija u grupi.

Ima i jedna dobra vest - Srbija će, ako bude druga u grupi, sigurno biti domaćin baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Dakle, ako ne pobedimo Portugal bićemo domaćini turnira u baražu, a tu nas čekaju dve utakmice. Prva u polufinalu gde ćemo igrati protiv nepovlašćenog tima, a u finalu nas čeka bolji iz duela povlašćenog i nepovlašćenog tima.

Prema trenutnom poretku, među povlašćenima će biti još i Hrvatska ili Rusija, koje u direktnom duelu odlučuju o tome ko će biti pobednik grupe "H" (Hrvatska ide na Mundijal samo ako pobedi), odnosno tu su već sigurni Poljska i Škotska.

Kada su u pitanju "nepovlašćeni", osim Velsa i Austrije, koji su to pravo stekli kroz Ligu Nacija, do statusa nepovlašćenog u kvalifikacijama došli su najverovatnije i Češka, Norveška, Severna Makedonija i Ukrajina, piše Kurir.

Žreb o kome ćemo sigurno više misltii ako ne pobedimo Portugal održaće se u novembru ili decembru (UEFA još nije donela odluku) a mečevi će se igrati od 24. do 29. marta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR