Glas Javnosti

Nenad Lalatović za 'Glas Javnosti': Slađe od ovoga nije moglo! A kad je Gemović 'bocnuo' loptu...

Fudbal
Autor: Strahinja Nikolić

Nakon što su se strasti malo smirile a slavlje stišalo, trener Vojvodine Nenad Lalatović za Glas javnosti sumirao je utiske o osvojenom trofeju namenjenom najboljoj ekipi u kupu Srbije za sezonu 2019/2020.

- Da sam birao, mislim da slađe nije moglo, rekao je Lalatović na početku razgovora.

Iako je trofej već osvojen, najjači utisak na trenera novosadskih crveno-belih ostavila je činjenica da su do velike pobede došli u, kako sam kaže, "grotlu navijača Partizana":

- Nije bilo lako ta tri sata koja smo proveli u grotlu navijača Partizana. Partizan je sjajan tim, imali su fenomenslnu podršku, ali moji momci su pokazali da umeju da se nose sa tim, da možemo da se borimo i protiv igrača i protiv navijača Partizana, i da pred njihovom publikom, bez podrške naših navijača, dignemo trofej.

Podsećamo, navijači Vojvodine su odlučili da bojkotuju finalni meč nakon što je doneta odluka da bude odigran u Nišu umesto negde u Vojvodini, a Lalatović ističe da je ovaj uspeh poseban jer pokazuje da novosadska "stara dama" može sa svima da igra, dok god ima pošteno suđenje:

- Sigurno da je veliki motiv za budućnost pobediti dva puta Partizan za pet dana. Pogotovo jer je ovo bilo najzanimljivije finale u poslednje vreme. Partizan je prethodno pobedio Crvenu zvezdu... Pokazali smo da kad god je suđenje pravedno možemo mnogo.

 

Iako priznaje da ga je pogodak Strahinje Pavlovića u 96. minutu najviše uplašio, Lalatović je dao sve od sebe da motiviše njegove fudbalere:

- Uspeo sam ipak da motivišem momke, da im kažem da je dovoljno da izdržimo do penala i pehar je naš jer sreća prati hrabre. Rekao sam im da ne smemo da dozvolimo da "grobari" slave na kraju, moramo da ih nateramo da plaču. Bolje da plaču oni nego mi.

Presudni trenutak penal-serije bila je "panjenka" Miodraga Gemovića:

- Gemović kad je bocnuo loptu... Video sam samo da Stojkovoć odlazi u jednu stranu a lopta ide u mrežu, tako da je bilo malo lakše, ali nije bilo svejedno, rekao je popularni Lala kroz osmeh.

Trener Vojvodine je, upitan da prokomentariše veliki broj ljudi na tribinama kratko rekao da "ne želi da glumi doktora", da bi nam za kraj otkrio planove za narednu sezonu:

- Prvo ćemo da proslavimo, potom da se dobro odmorimo, a onda na kostur tima dovedemo dva-tri pojačanja i pokušamo da napravimo iskorak i u Evropi i u domaćem prvenstvu, zaključio je Lalatović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR