Glas Javnosti

Najlepša bajka EVROPSKOG PRVENSTVA: Engleska je u finalu posle 55 godina! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je večeras pobedila Dansku posle 120 minuta borbe rezultatom 2:1 (1:1). 

Danci su poveli golom Damsgora u 30. minutu, a Englezi izjednačili autogolom Kjera u 39. Strelac pobedonosnog gola bio je Hari Kejn, nakon odbitka i pošto mu je Šmajhel odbranio penal u 104. minutu.

Ipak, upravo će taj penal nad Sterlingom u produžetku biti glavna tema posle večerašnje utakmice...Očekivalo se da će Englezi biti dominatniji na večerašnjoj utakmici i da ovu šansu ne smeju da propuste, ali Danci su imali svoj plan kog su se čvrsto držali.

Kao i u dosadašnjem delu prvenstva, Danci su pokazali da su odličan i organizovan tim, da znaju šta treba da rade i u napadu i u odbrani i napade Engleze držali su daleko od gola.

Istovremeno, Danci su imali svoje opasne pokušaje u napadu i strpljivo čekali svoju šansu. U 30. minutu, Danci su poveli, Damsgor je namestio loptu na 30 metara i poslao je pravo pod prečku Pikforda, koji je prvi put primio pogodak na ovom EP. 

Englezi su krenuli u ofanzivu, u 38. minutu Sterling je imao najbolju šansu na utakmici, ali je Kasper Šmajhel maestralno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije, nakon što je Saka vratio oštru povratnu kroz peterac, Kjer je u želji da je izbije poslao u sopstvenu mrežu za 1:1. 

Drugo poluvreme bilo je znatno tvrđe, Hari Megvajer je u 55. minutu imao najbolju priliku, ali se ponovo istakao sjajni Šmajhel.

Nakon toga, potpuna uspavanka, Englezi su igrali na polovini rivala, ali gotovo da nisu imali nijeda ozbiljan pokušaj ka golu. Sautgejt je odlučio da uvede Griliša umesto Sake, no ni to nije donelo neki napredak u igri, dok je za Dance veliki hendikep bio što je Kristensen morao da napusti teren u 79. minutu zbog povrede, pošto je do tog trenutka bio jedan od boljih na terenu. 

(Glas javnosti/Sportske net)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR