Glas Javnosti

Miha uzor Italijanima: "Ujedinio nas je"

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

U teškim trenucima je najbolje potražiti uzor.

Upravo tako ovih dana postupa i Italija u jeku borbe sa Covid-19 virusom, koja se ugleda na trenera Bolonje Sinišu Mihajlovića koji vodi veliku borbu sa leukemijom.

Ovog puta se oglasio Matija Bani, as Bolonje koji je potvrdio tvrdnje drugih igrača poput Rikarda Orsolinija da je povratak Srbina na klupu podigao ekipu. Štoper tima smatra da bi primer Bolonje mogao da se primeni na čitavu Italiju, samo dan nakon što je Hulio Kruz rekao za Mihajlovića da je "zver" i da "Bolonja ima duh ratnika".

 
- Proveli smo mnogo vremena bez trenera, a opet smo imali dobru sezonu, strepeći i čekajući da vidimo hoće li se oporaviti. Voleo bih da vidim da se Italija ujedini na isti način na koji je to uradila Bolonja u Sinišinom odsustvu. Ostanak kod kuće danas je obrazac da biste se dobro osećali sutra. Ako uzmu nas za primer, sigurno neće napraviti grešku - rekao je Bani u razgovoru za "Gazetu delo sport".

Mihajlović se od jula prošle godine bori sa leukemijom, koju je otkrio u ranom stadijumu. Išao je na hemoterapiju, pa i transplantaciju koštane srži, dosta vremena je proveo u bolnici, pa ipak kada je god mogao dolazio je na mečeve. Treninge je pratio iz postelje ili putem video prenosa.

 - Sećam se kada se Siniša pojavio u Veroni bez našeg znanja. Obećanje koje je Miha dao je postalo adrenalin. Naš dogovor je bio da ga učinimo ponosnim. U nekim slučajevima nismo uspevali, ali u nekima i jesmo - tvrdi Bani.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR