Glas Javnosti

MATIĆ POKAZAO KAKO SE IGRA: U Rimu održao čas fudbala u pobedi nad Real Sosijedadom

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Roma se još jednom ubedljivom partijom približila novom finalu na evropskoj sceni. Blistao je naš Nemanja Matić, koji nije dao gol, ni asistirao, ali je partijom na terenu, pobrao pohvale italijanskih medija. Bukvalno svih, osim Žozea Murinja, koji izbegava da javno hvali svog čoveka od poverenja.

Prošlogodišnji osvajač Lige konferencija sjajno nastupa i u Ligi Evrope gde je u prvom meču osmine finala savladao španski Real Sosijedad sa 2:0. Golove za popularnu „Vučicu“ postigli su El Šaravi u 13. i Albanac Kumbula u 87. minutu.

Ipak, ugledni italijanski sportski dnevnik „Gazeta delo Sport“ u prvi plan stavlja Srbina kome je dala izvanrednu ocenu za učinak na terenu, a naslov teksta sa ocenama je „Matiću (7,5), kapa dole“.

Nemanja je, zanimljivo, najbolje ocenjeni igrač Rome u timu, pa je tako dobio veću ocenu i od strelca prvog gola Stefana El Šaravija (7).



Italijanski novinari opisuju Srbina kao „čistu klasu“, a posebno su oduševljeni navijači Rome jer je Matić ispunio obećanje koje je dao kada je stigao u klub - da će za tri meseca naučiti jezik. Zato je na tečnom italijanskom govorio posle meča.

Pobeda nad Sosijedadom stigla je u danu kada su italijanski mediji objavili vest da bi Žoze Murinjo mogao da napusti Rim već ovog leta i da to znači da sa njim sigurno odlaze i prve zvezde tima - Kris Smoling, Nemanja Matić i Paulo Dibala.

„Murinjo nam dosta pomaže, rođen je za ovakve utakmice. Priprema nas dobro jer poznaje timove poput Sosijedada. Ovo je bila timska pobeda, ali je poklanjam treneru. I ranije sam igrao za Murinja i uvek želim sve da dam za njega tamo na terenu“, istakao je Matić.

Poslednji trijumf je veliki podstrek Rimljanima za nastavak sezone, posebno nakon nedavne pobede nad Juventusom (1:0) u derbiju.

„Igrali smo dobro protiv snažnog tima. Bilo je teško, ali smo dali golove i dobro se branili, zato smo zadovoljni. Ekipa se dosta popravila u proteklih četiri-pet meseci, baš smo napredovali. Pobedili smo glatko tim koji voli da dominira, i moramo tako da igramo i u revanšu“, zaključio je Nemanja Matić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR