Glas Javnosti

LIVERPUL BI DA POTOPI "ŽUTU PODMORNICU"! Nova fešta u Ligi šampiona, Viljareal stiže na Enfild

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dan posle fantastičnog prvog polufinala Lige šampiona i pobede Mančester Sitija nad Realom 4:3, na Enfild će večeras (21) istrčati fudbaleri Liverpula i Viljareala.

Ulogu favorita ima domaći  tim, a menadžer "crvenih" Jirgen Klop do detalja je analizirao igru rivala, kog sa klupe predvodi Unaj Emeri, stručnjak koga sam Klop naziva "kralj pehara".

Trener "redsa" Jirgen Klop je na početku govorio u superlativima o Emeriju i poslu koji radi sa klubovima.

"Za nas je svaki meč finale. U polufinalu Lige šampiona ne može da bude lako. Moramo da se prikažemo u najboljem svetlu. Ako damo sve od sebe imamo velike šanse da pobedimo. Za to nam je potreban snažan karakter i jak mentalitet. Kao i želja za pobedom. Pred nama je još uvek dug put, rival je veoma dobar takmičarski tim koji sigurno ulazi sa istim ciljem kao i mi - da uđe u finale i borbu za trofej", jasan je Klop.


Nije ovo prvi evropski duel Klopa i Emerija. Španac je sa Seviljom pobedio Liverpul u finalu Lige Evrope 2016. godine 3:1 i podigao je trofej.

"Žuta podmornica" je odavno prestala da bude hit elitnog takmičenja, eliminisali su Juventus, pa Bajern, do finala u Parizu (28. maj) morali bi da naprave još jednu senzaciju.

"Iz neke prirodnosti, sa stalnom tendencijom da učite i rastete ulazimo u svaki meč. Takmičimo se, želimo da pobedimo, ali je Liverpul izraziti favorit. Oni su projekat koji godinama razvija Jirgen Klop", smatra trener španskog kluba Unai Emeri.


Iako prihvata ulogu autsajdera, jasno je i Emeriju da njegov tim više niko ne gleda kao na "pukog učesnika".

"Nismo više faktor iznenađenja, taj prostor je smanje. Protiv Juventusa je bilo određenih momenata kad smo na faktor iznenađenja došli do rezultata, a onda oni nisu uspeli da reaguju. I protiv Bajerna smo imali određene nove zahteve koji su se ispostavili kao odlučujući. Ali, sutra toga neće biti. Ko god da je u polufinalu Lige šampiona on je tu zasluženo. Liverpul zna da imamo evropskog iskustva, da smo eliminisali dva sjajna tima. Znaju da neće biti lako, osećaće se oni kao favoriti, ali će imati i respekt prema nama".

Na sajtu najbolje strane kladionice koji se bavi recenzijama stranih kladionica možete pronaći najveće kvote za večerašnji meč Liverpul - Viljareal.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR