Glas Javnosti

"Лионел Меси подржава терористе, избаците Аргентину са Светског првенства"

Fudbal
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 08.06.2018.

Одлука Аргентинаца да откажу утакмицу са Израелом пред Светско првенство у Русији, у Израелу је дочекана на "крв и нож".

Пријатељска утакмица између Аргентине и Израела је отказана из политичких разлога. "Гаучоси" се за Светско првенство припремају у Барселони, па је њихов пут у Израел отказан.

План је био да се утакмица одигра у Јерусалиму на стадиону "Теди Колек", што је Палестина протумачила као провокацију и упутио писмо аргентинском савезу да утакмицу откаже.

Играчи Аргентине су разговарали са председником свог савеза Клаудијом Тапијом и одлучили да је ни не одиграју у страху од могућих напада или нереда.

Селектор небеско-плавих Хорхе Сампаоли тражи одигравање једне утакмице у Барцелони.

"Као амбасадор УНИЦЕФ нисам могао да играм против људи који убијају невину палестинску децу, јер смо прво људи, а тек онда фудбалери", рекао је Лионел Меси.

Овакав став једног од најбољих фудбалера свих времена је разбеснео Израелце који прете да ће тужити Аргентину Светској кући фудбала - ФИФА.

"Спортски Израел је љут због неочекиване одлуке Аргентине да откаже пријатељски меч пред Светско првенство након пропалестинских протеста, а неки од лидера Израела оптужују Месија и његове суиграче за приклањање терористима", јавља АП.

Министар одбране Израела Авигдор Либерман је чак рекао да "неће устукнути пред чопором антисемитских присталица терориста", док је председник Реувен Ривлин био нешто умеренији рекавши да га таква одлука Аргентинаца брине.

Поред свега тога, медиј који је откупио право преноса утакмице Аргентине и Израела ће у тужби тражити да се Аргентина избаци са Мундијала, а подршку има и од Фудбалског савеза Израела.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR