Glas Javnosti

KUP SRBIJE: Zvezda od 0:2 do 4:2, revija prelepih golova slomila Zlatibor! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije nakon velikog preokreta i trijumfa nad Zlatiborom iz Čajetine, 4:2 (0:1).

U prvih 12 minuta Zvezda je kontrolisala sve, pa su Spiridonović i Boaći mogli da donesu ubedljivo vođstvo, ali su njihovi šutevi bili blago rečeno neprecizni, dok je Čubraković na jedvite jade uspeo da spreči da loš centaršut Degeneka završi u golu. 

U 22. minutu Falćineli je pogodio prečku, zatim je minut kasnije još jedna prilika Zvezde otišla u nepovrat, a onda u 31. minutu šok - Zlatibor vodi! Petronijević je izdržao Gobeljića na leđima, centrirao, a Janjić natrčao na loptu i pogodio gol Borjana. Čubraković je malo falilo da prospe sve što je uradio do tada, pošto je u 38. minutu pokušao da dribla Falćinelija, i uspeo je da se izvuče u poslednjem momentu, a do kraja poluvremena Boaći je odlično šutirao nakon centaršuta Spiridonovića, ali pored stative. 

Golman tima iz Čajetine sprečio je prvo Nikolića da izjednači početkom drugog dela, a onda i Boaćija, našavši se na pravom mestu da lopta koju je Zvezdin napadač uputio sa peterca glavom završi pravo u njegovim rukama. 

A onda drugi šok u 56. minutu - Janjić je prošao po desnom boku, sjajno centrirao, a Uroš Miloradović zakucao loptu u gol za veliko vođstvo Zlatibora. U 67. minutu Nikolićev prodor i pas u srce kaznenog Ivanić je odlučio da propusti, ali lopta nije stigla do Falćinelija, pa je ostalo 2:0. 

Jasno je bilo da Zvezda ne namerava da dopusti iznenađenje, uprkos sjajnom golmanu rivala koji je još jednom sprečio Nikolića da pogodi iz slobodnog udarca, ali spasa u 71. minutu nije bilo. Započeo je akciju Ivanić, lopta je stigla do Falćinelija, on je kratko vratio do bivšeg fudbalera Vojvodine, a Ivanić sjajnim udarcem po zemlji poslao loptu u gol nemoćnog čuvara mreže gostiju. 

To kao da je zbunilo igrače Zlatibora, pa je Zvezda samo dva minuta kasnije, nakon oštrog centaršuta Milunovića, preko Vukanovića stigla do 2:2. 

Nastavili su domaći sa napadima, Vukanović je promašio priliku za totalni preokret, ali je on usledio u 84. minutu. Ivanić je dugom loptom tražio Milunovića, on se sudario sa Falćinelijem, ali je lopta stigla do Pavkova. Napadač Zvezde je probao makazicama, i nije zatresao mrežu ali jeste asistirao Pankovu, koji ju je sa par metara petom sproveo u gol. 

Konačnih 4:2 postavio je Andrija Radulovića sa ivice kaznenog prostora, nakon greške poslednje linije Čajetinaca.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR