Glas Javnosti

BURAN MEČ U TORINU: Milenković nasrnuo glavom na rivala i dobio DIREKTAN CRVENI KARTON (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bilo je burno u meču Serije A između Torina i Fiorentine u kojoj je u glavnoj ulzoi bio srbin Nikola Milenković koji je neće pamtiti po dobrom.

Nije izdržala Fiorentina sa dva igrača manje. Vodila je Viola golom Franka Riberija, ali je Torino uspeo da nadigra devet protivnika u poslednjih 20 minuta meča, pa je ekipa Davidea Nikole izvukla bod (1:1). Crveneli su u ekipi Ćezarea Prandelija Gaetano Kastrovili i Nikola Milenković, prvi posle neopreznog starta, drugi posle koškanja sa Andreom Belotijem. Dušan Vlahović je pogodio stativu, poništen mu je i jedan pogodak.

Neverovatan meč u Torinu. Tri puta se tresao okvir gola, sudija Di Belo je pokazao dva crvena kartona igračima Fiorentine, Vlahoviću je poništan pogodak zbog ofsajda, dok su čak tri srpska reprezentativca kročila na teren, kao i Lijanko Vojnović, koji je svojevremeno branio boje omladinske reprezentacije Srbije. Na kraju bodom ne može da bude zadovoljna ni jedna ekipa, Fiorentina je 12. sa 22 boda, Torino je doduše isplivao iz opasne zone, ali Kaljari ima bod i meč manje.

Već u 10. minutu je najbolji strelac Fiorentine Dušan Vlahović imao lepu priliku, prihvatio je jedan pas u kaznenom prostoru rivala i šutira, ali je pogodio levu stativu protivničkog gola. Igrao se 30. minut kada je Saša Lukić pripretio na drugoj strani, tukao je glavom iz dobre pozicije, ali je Drongovski sjajno intervenisao. Srpski reprezentativac je loptu poslao pod prečku, ali poljski čuvar mreže je pokazao sjajne reflekse.

Nova velika prilika za Torino u 39. minutu, ovoga puta je Drongovski bio savladan, ali je lopta pogodila prečku posle sjajnog šuta Simonea Zaze. Otišlo se bez golova na odmor.

Na samom startu nastavka osim gol u sezoni Vlahovića. Rutinski je sproveo loptu u mrežu rivala, ali je sudija pokazao da će gol biti proveren uz pomoć VAR tehnologije. Posle par minuta doneo je odluku da poništi pogodak bivšeg napadača Partizana, ostalo je 0:0 na severu Italije.

Mogao je Lijanko da probije led, ali je biviši omladinski reprezentativac Srbije glavom iz dobre pozicije tukao pored gola rivala u 52. minutu.

A onda, u 61. minutu, Kastrovili pravi sporan prekršaj. Sudija Di Belo je odlučio da pogleda snimak, posle kojeg je vezisti Viole pokazao crveni karton. Nije to omelo goste, tačnije Franka Riberija. Sjajan prodor vremešnog Francuza i odlična saradnja sa Bonaventurom, izbio je sam pred Sirigua i matirao ga, ovoga puta nije bilo potrebe za VAR tehnologijom. Odlična akcija i jako lep gol, čist kao suza, za vođstvo Fiorentine. Veliki je majstor Riberi i to je još jednom dokazao.

Ali, kao da se u Torinu otvorila Pandorina kutija, pa je u 72. minutu Fiorentina ostala sa devetoricom na terenu. Pokačili su se Andrea Beloti i Nikola Milenković, iskusni napadač je to iskoristio da teatralno padne, pa je sudija srpskom defanzivcu pokazao put u svlačionicu. Viola je imala zadatak da sa devet igrača u polju sačuva gol prednosti. Nije ipak supela u toj nameri. Već u 80. minutu je Vilfrid Singo pogodio prečku, tu je sreća pogledala goste, ali u 88. minutu im nije bilo spasa. Centaršut Verdija sa desne strane, Beloti se našao na pravom mestu i postavio konačan rezultat.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR