Glas Javnosti

BUM! MESI - NEJMAR - VLAHOVIĆ! PSŽ hoće Srbina u SUPERMOĆNOM napadu!

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Dušan Vlahović je svojim igrama potpuno zaludeo Evropu. Tome u prilog ide i najnovija informacija francuskih medija, da je za supertalentovanog srpskog napadača veoma zainteresovan i moćni Pari Sen Žermen.

"Sveci" su ovog leta doveli Lionela Mesija, opet ga uparili sa Nejmarom, kao u njihovim slavnim danima u Barseloni, a tu je, kao treći član ubojitog napadačkog trija i drugo najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji fudbala, Kilijan Mbape.

Međutim, upravo je mladi Francuz razlog što su Parižani "bacili oko" na Srbina.

Evo kako priču o tome, pod naslovom "Kolosalna pretnja postaje jasna zamena za Mbapea", donosi francuski portal "le10sport":

"Kako je Kilijan Mbape opasno blizu završetka saradnje sa PSŽ-om, sportski direktor kluba Leonardo mogao bi da se okrene ka italijanskoj Seriji A u potrazi za njegovom zamenom.

Poslednjih dana činilo se da se stvari malo smiriju u 'svecima', naročito posle nastupa njegove majke Fajze Lamari u intervjuu za 'Parizijen' (rekla je da su pregovori o produžetku saradnje nastavljeni), ali izgleda da se tu nije baš mnogo odmaklo.

Mbapeov ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe sledećeg juna, a od 1. januara 2022. on već može i sam da pregovara sa klubovima po sopstvenom izboru. Mi smo, na stranicama  le10sport, još 25. avgusta javili da se PSŽ sprema za rastanak sa Francuzom, i u tome se i Erling Haland video kao moguća zamena. U Italiji, međutim, Leonardo vidi rešenje u liku Dušana Vlahovića, otkrovenja Serije A u dresu Fiorentine.

Ipak, Juventus je izgleda prvi povukao potez po ovom pitanju, prestigavši tako i Pari Sen Žermen, ali i druge klubove poput Bajerna i Totenhema. Prema podacima 'Korijere delo sport', u Torinu su spremni da se baš upuste u borbu za Vlahovićem, pa i da žrtvuju Dejana Kuluševskog. To je za mnoge iznenađujuće, jer se Kuluševski donedavno smatrao budućnošću Juvea, za kog je Atalanti 2020. plaćeno 35 miliona evra", ističe "le10sport".

Vlahović bi, ako se ostvare nadanja Leonarda, "dirigenta" trošenja ogromnog novca kojim PSŽ raspolaže, mogao da na leto pređe u tabor "svetaca".

I, tada bi Srbin bio član zaista moćnog trija, u kome bi ga s jedne strane napada loptama "hranio" Lionel Mesi, a s druge Nejmar. Dodate tu i majsotre fudbala kao što su Anhel di Marija, Julijan Draksler, Ahraf Hakimi, Ander Herera i drugi, i... lako je zamisliti koliko bi naš golgeter mogao da uživa u onome što najbolje radi - davanju golova.

Podsetimo, Dušan Vlahović je dosad dao 25 golova u seriji A, na 44 utakmice, a ove sezone je već devet puta bio strelac, od čega je poslednja tri gola dao za Srbiju - najpre za minimalnu pobedu nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a potom dva u trijumfu od 3:1 nad Azerbejdžanom.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR