Glas Javnosti

BORJAN I SAIGRAČI U ŠTRAJKU: ODBILI da igraju meč jer im nisu isplaćene premije

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pripremna utakmica fudbalskih reprezentacija Kanade i Paname nije noćas odigrana zbog štrajka kanadskih fudbalera u vezi sa finansijskim naknadama.

Utakmica u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo je da se odigra noćas u Vankuveru. Kanadski fudbaleri, među kojima je i kapiten Zvezde Milan Borjan, nezadovoljni su jer im je obećano 10 odsto premije za plasman na Mundijal od 10 miliona dolara koliko je zaradio Fudbalski savez Kanade. Oni traže najmanje 40 odsto!

Kako su preneli kanadski mediji, utakmica je prvo bila potvrđena, ali je otkazana nešto manje od dva sata pre početka. Hiljade navijača bile su ispred stadiona kada je objavljena vest o otkazivanju.

Kanadski fudbaleri su u saopštenju naveli da neće igrati pošto su pregovori o novom kolektivnom ugovoru "nepotrebno produženi".

"Vreme je da zauzmeno stav za dobrobit fudbala u Kanadi", navodi se.

Takođe, fudbaleri žele transparentniji rad Fudbalskog saveza, promene u rukovodstvu, ali i da se obezbedi dogovor oko putovanja njihovih porodica na Mundijal u Kataru.

Oni zahtevaju i jednake naknade za žensku reprezentaciju, kao i da se uloži više novca u razvoj ženske lige.

Kanadska reprezentacija nije igrala na domaćem terenu još od 27. marta i pobede protiv Jamajke 4:0.

Njen naredni protivnik trebalo bi da bude Kurasao, 9. juna u Vankuveru, u sklopu takmičenja u CONCACAF Ligi nacija.

Kanada će igrati na Svetskom prvenstvu prvi put od 1986. godine. Ovogodišnji turnir započeće utakmicom protiv Belgije 23. novembra, četiri dana kasnije igraće protiv Hrvatske, a 1. decembra protiv Maroka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR