Glas Javnosti

Bivšem golmanu Mančester Junajteda preostalo samo šest meseci života: Rak jednjaka u terminalnoj fazi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši golman Glazgov Rendžersa i Mančester Junajteda Endi Goram (58) otkrio je da mu je dijagnosticiran rak jednjaka u terminalnoj fazi, te da su mu lekari poručili da mu je preostalo samo šest meseci života.

Bivši škotski reprezentativac počeo je da se oseća loše pre sedam nedelja i naglo je smršao. U početku je mislio da ima "teške probavne smetnje", te je kontaktirao svog lekara nakon što je bol postao nepodnošljiv, a zatim je upućen u bolnicu na dodatne testove.

- Boriću se kao da se nikad pre nisam borio - kazao je Goram nakon što su mu lekari saopštili lošu vest, a bolest se proširila na jetru, desno plućno krilo, tri pršljena i rebra.

S obzirom da u njegovom stanju operacija nije mogućnost, preostaje mu oko šest meseci života nakon što je odbacio opciju hemoterapije.




Goram je karijeru započeo u Oldham Atletiku u Engleskoj i osvojio je šest naslova škotske lige u sedam godina nakon što se pridružio Rendžersima iz Hiberniana 1991. godine.

Kao posuđen igrač bio je deo tima Mančester Junajteda koji je osvojio Premijer ligu u sezoni 2000/2001., a tada je skupio dva nastupa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR