Glas Javnosti

"ORLOVI", MORA TO MNOGO BOLJE! Danska nam dala tri komada na "Parkenu", ovo je GOLČINA ERIKSONA koja će se pamtiti (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reprezentacija Srbije izgubila je od Danske 3:0 u prijateljskoj utakmici odgranoj na "Parken" stadionu u Kopenhagenu.

Takođe, prekinut je niz od osam mečeva bez poraza, ali mnogo više veoma loše izdanje tima Dragana Stojkovića Piksija.

Meč u Kopenhagenu bio je specifičan i po tome što je za domaću selekciju i to u ulozi kapitena nastupio Kristijan Eriksen, koji je prošle godine tokom utakmice EP protiv selekcije Finske doživeo srčani udar upravo na stadionu "Parken". Eriksen je bio nekoliko minuta klinički mrtav, ali je uspeo da se oporavi i vrati fudbalu.


Srbija nije ličila na sebe u ovoj utakmici. Od početka je odbrana pravila greške i dozvoljavala rivalu da visokim presingom pravi šanse. Danci su najveće probleme pravili po bokovima, podjednako i na levoj i na desnoj strani, a posle jednog takvog usledio je korner koji su Danci pretvorili u gol. Lopta se posle kornera odbila do Mela koji je sa 20-22 metra pogodio levi donji ugao gola golmana Rajkovića.

Srbija je najveću priliku imala u 48. minutu kada je Mitrović izbio sam ispred Šmajhela ali je šutirao pored gola. Nije se dugo čekalo na naplatu promašaja. Još jedna greška na oko 30 metara od gola skup je koštala "Orlove". Danci su izveli munjevit napad, pa Lindstromu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu u 53. minutu, piše Kurir.

Samo četiri minuta kasnije Kristijan Eriksen je pokazao zašto je majstor. Ponovo su Danci imali višak u napadu, lopta je stigla do Eriksena koji je fantastičnim udarcem sa 18 metara poslao loptu u mrežu.

Srbija je doživela prvi poraz još od maja 2021. godine kada je poražena u prijateljskom meču od Japana sa 1:0. U narednih osam utakmica Srbija je pobedila sedam puta i imala jedan remi.

Srbija u junu igra naredni meč, i to zvanični u okviru Lige nacija.

Danska - Srbija 3:0
(Mele 15, Lindstrom 53, Eriksen 57)

Danska: Šmajhel, Norgard, Andersen, Vestergard, Kristensen, Eriksen, Hojberg, Mele, Skov Olsen, Lindstrom, Dolberg

Klupa: Iversen, Ronov, Nelson, makso, Jensen, Nilsen, Brun Larsen, Bah, Biling, Vind, Pedersen, Kornelijus

Srbija: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Lukić, Gudelj, Živković, Kostić, Milinković Savić, Tadić, Mitrović

Klupa: Dmitrović, V. Milinković Savić, Mladenović, Nastasić, Radonjić, Jović, S. Mitrović, Grujić, Ristić, Račić, Terzić

Sudija: Feliks Cvajer

Stadion: Parken, 35.000

Uskoro opširnije...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR