У ВЛАСНИШТВУ СУ ФЕЈСБУКА ПА СУ НАВОДНО ЗАБРИНУТИ: Инстаграм појачава борбу против узнемиравања

InstagramPixaBay

Извор: принтскрин / Пиксабеј

Апликација за дистрибуцију фотографија у власништву Фејсбука додала је функцију против узнемиравања, користећи вештачку интелигенцију за скенирање фотографија.

Инстаграм апликација за дистрибуцију фотографија у власништву Фејсбука додала је функцију против узнемиравања, користећи вештачку интелигенцију за скенирање фотографија како би идентификовала евентуално проблематичне садржаје.Та функција аутоматски препознаје елементе узнемиравања и извештава о садржају. Потом запослени у Инстаграму разматрају да ли ће фотографија остати или бити уклоњења, изјавио је директор те апликације Адам Мосери.

"То ће нам помоћи да идентификујемо и уклонимо много већи број узнемиравајућих садржаја", рекао је Мосери и додао да је то велики корак јер многе "жртве малтретирања не пријављују" узнемиравања.

Примена те функције постпено ће бити распоређена током наредних недеља на целокупни систем Инстаграма.

Мосери је рекао да је узнемиравање на интернету сложено питање за решавање и да ће екипа Инстаграма радити да га што више ограничи.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 11.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Европска комисија саопштила је да је са 4,34 милијарде евра казнила компанију Гугл због кршења антимонополских правила ЕУ.

''Мајкрософт'' је недавно најавио да 1. новембра повлачи ''Скајп класик'', да би истом приликом објавио и неке од нових опција које стижу на овај сервис.

''Гугл'' је најавио бројне измене у начину како ће Chrome радити са екстензијама. Оне ће ускоро морати да траже много више дозвола од корисника, али ће и пред девелопере бити постављени нови захтеви да би њихове екстензије биле прихваћене на Chrome Web Store-u.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета