У ВЛАСНИШТВУ СУ ФЕЈСБУКА ПА СУ НАВОДНО ЗАБРИНУТИ: Инстаграм појачава борбу против узнемиравања

InstagramPixaBay

Извор: принтскрин / Пиксабеј

Апликација за дистрибуцију фотографија у власништву Фејсбука додала је функцију против узнемиравања, користећи вештачку интелигенцију за скенирање фотографија.

Инстаграм апликација за дистрибуцију фотографија у власништву Фејсбука додала је функцију против узнемиравања, користећи вештачку интелигенцију за скенирање фотографија како би идентификовала евентуално проблематичне садржаје.Та функција аутоматски препознаје елементе узнемиравања и извештава о садржају. Потом запослени у Инстаграму разматрају да ли ће фотографија остати или бити уклоњења, изјавио је директор те апликације Адам Мосери.

"То ће нам помоћи да идентификујемо и уклонимо много већи број узнемиравајућих садржаја", рекао је Мосери и додао да је то велики корак јер многе "жртве малтретирања не пријављују" узнемиравања.

Примена те функције постпено ће бити распоређена током наредних недеља на целокупни систем Инстаграма.

Мосери је рекао да је узнемиравање на интернету сложено питање за решавање и да ће екипа Инстаграма радити да га што више ограничи.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 11.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Трговац је дужан да одмах, а најкасније у року од три дана од дана раскида уговора врати потрошачу сав плаћени новац

Korisnici Windows 10 operativnog sistema imaju više problema nego koristi od novog update-a

У петак ујутру више од 90 милиона корисника Фејсбука било је присиљено да се излогује са налога, што је уобичајена мера безбедности за налоге који су нападнути.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone