Суоснивачи Инстаграма Кевин Систром и Мајк Кригер поднели оставке на места главног извршног директора

InstagramPixaBay

Извор: принтскрин/ Пиксабеј

Ове оставке у најбрже растућем покретачу Фејсбукових прихода долазе само неколико месеци након одласка Јана Коума, суоснивача апликације ВацАп, која је такође у власништву Фејсбука, тако да ова друштвена мрежа остаје без дивелопера који стоје иза њена два највећа сервиса. Британски јавни сервис Би-Би-Си преноси да је Систром, главни извршни директор апликације, изјавио да он и Кригер одлазе да „ис

„Сада смо спремни за наше наредно поглавље. Креирање нових ствари захтева да се повучемо, да схватимо шта нас то инспирише и да то ускладимо са оним што свету треба, то је оно што планирамо да учинимо”, навео је Систром у саопштењу.

Инстаграм, којег је Фејсбук купио 2012. године за 1,0 милијарду долара у готовини и акцијама, сада има више од милијарду корисника. Тумачећи изненадне оставке двојице директора, Би-би-си наводи да постоје информације о тензијама између суоснивача Инстаграма и руководства Фејсбука.

Репортер Би-би-сија из Северне Америке, Дејв Ли, каже да је популарност Инстаграма порасла у периоду када је коришћење основног Фејсбуковог производа стагнирала. То је повећало притисак на Фејсбук да „истискује” све више и више новца од својих корисника додавањем нових карактеристика, које су по мишљењу неких биле у супротности са оригиналним фокусом Инстаграмове апликације на једноставност, додаје Би-би-си.

Кевин Систром и Мајк Кригер су покренули сајт за размену фотографија 2010. године и наставили су да воде тај сервис и након што га је купио Фејсбук.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 25.09.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Korisnici Windows 10 operativnog sistema imaju više problema nego koristi od novog update-a

Трговац је дужан да одмах, а најкасније у року од три дана од дана раскида уговора врати потрошачу сав плаћени новац

''Гугл'' је најавио бројне измене у начину како ће Chrome радити са екстензијама. Оне ће ускоро морати да траже много више дозвола од корисника, али ће и пред девелопере бити постављени нови захтеви да би њихове екстензије биле прихваћене на Chrome Web Store-u.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone