microsoft-4417280

Izvor: Youtube, print screen

Korisnici Windows 10 operativnog sistema imaju više problema nego koristi od novog update-a

Ne pamtimo kada je neki update Windowsa 10 pravio problem korisnicima. Dobro, bio je onaj  prošlog meseca i onaj pretprošlog, i još pokoji, ali generalno nije bilo frke, sve do sada. Na neki bizaran način utešno je što korona virus nije omeo Microsoftovu uobičajenu rutinu.

Update pod serijskom oznakom KB4549951 u distribuciji je od 14. aprila i nažalost pojedinih korisnika, izazvao je više problema nego što je rešio. Za početak, tu je čuveni „plavi ekran smrti” koji se povremeno pojavljuje, prijavljajući širok spektar grešaka.

Kontra-mera dobro je poznata. Ne radite ništa i sačekajte restart sistema. Ako ste bili usred nekog važnog posla... opsujte glasno. Zabavi tu nije kraj, neki korisnici su primetili da je update ili premestio podatke iz sistemskog skladišta u druge foldere ili ih u potpunosti izbrisao. Iako potpuna sigurnost podataka ne postoji, redovan bekap i dalje je važna praksa, pa je stalna preporuka da se prave kopije podataka koji su važni na neko skladište na kom nije instaliran operativni sistem. Ako vam se Desetka poslednjih desetak dana čudno ponaša, proverite da nije do ovog update-a.

Da bi rešili ovaj problem, treba da uradite sledeće:

-kliknite na start pa unesite „view update history”
-među rezultatima pronađite View update history
-u Settingsu kliknite na Uninstall updates
-ukoliko je na priloženom spisku KB4549951 uklonite ga i restartujte mašinu

 

(Izvor: Svet kompjutera)

 
 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Cenjeni ruski psiholog Mihail Labkovski dao je nekoliko zanimljivih saveta za žene. Na jednostavan i originalan način, Labkovski je predložio šta da radite ako zbog postupaka vašeg muža postanete nesrećni i nezadovoljni.

Uporedni test dva najveća proizvođača procesora. Intel u prednosti, ali je AMD jako blizu

Папуа Нова Гвинеја разматра блокаду Фејсбука у овој земљи како би детектовала лажне налоге и вести, а све зато што су домаћини глобалног самита ове године.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone