ПОВРАТАК У РЕАЛНОСТ: Једна земља планира да забрани Фејсбук на МЕСЕЦ ДАНА, а ево који је разлог за ту одлуку

fesjbuk, drustvene mreze Photo by Thought Catalog on Unsplash

Извор: Thought Catalog

Папуа Нова Гвинеја разматра блокаду Фејсбука у овој земљи како би детектовала лажне налоге и вести, а све зато што су домаћини глобалног самита ове године.

Предлог, који је изнео министар комуникација Сем Базил да се Фејсбук замени локалном платформом исмејана је у медијима ове земље.

Једномесечно укидање Фејсбука почело би у четвртак и дозволило Влади да прикупи довољно информација о лажним корисницима и сакупи податке о онима који су подизали порнографију и осетљиве информације на интернет.

"Ово би омогућило сјајним људима са правим идентитетима да користе ову друштвену мрежу одговорно", рекао је он у предлогу.

ПР служба Фејсбука после ових предлога већ је у комуникацији са властина Нове Гвинеје у намери да им без гашења мреже помогну у сакупљању података.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Социолог Алексеј Кишјухас оценио је да се превише говори о штетним аспектима друштвених мрежа, а да се пречесто занемарује чињеница да оне доприносе јачању друштвене солидарности.

Већина људи не зна да чак и када обришете свој профил на друштвеним мрежама, подаци о вама остају и даље на мрежи.

Интернет лозинке морају бити дуге, комплексне, и у идеалном случају, за сваки налог на интернету морамо имати посебну лозинку. То компликује наш дигитални живот. Но, постоје трикови који могу да помогну.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone