НОВИ БЕЗБЕДНОСНИ ИСПАД ФЕЈСБУКА: Напад на компјутерску мрежу Фејсбука довео је до изложености података скоро 50 милиона корисника

fejsbuk 983 ilustracija

Извор: принтскрин

У петак ујутру више од 90 милиона корисника Фејсбука било је присиљено да се излогује са налога, што је уобичајена мера безбедности за налоге који су нападнути.

Напад на компјутерску мрежу Фејсбука довео је до изложености података скоро 50 милиона корисника ове друштвене мреже. Компанија је почетком ове недеље открила да је дошло до упада у систем, откривајући да су хакери искористили опцију у коду Фејсбука која им је омогућила да преузму корисничке налоге. Фејсбук је "средио" ову рањивост система и о свему обавестио надлежне органе, пише nytimes.com.
 
У петак ујутру више од 90 милиона корисника Фејсбука било је присиљено да се излогује са налога, што је уобичајена мера безбедности за налоге који су нападнути.

Фејсбук је навео да не зна порекло ни идентитет нападача, а за сада, нису успели да процене ни сав обим напада. Компанија наводи да су тек у почетним фазама истраге. Откриће о нападу хакера долази у једном од најтежих тренутака у историји ове друштвене мреже. Компанија је морала да се носи са оптужбама о ширењу руских дезинформација током кампање за америчке председничке изборе 2016. године.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 01.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Овогодишње пословање Фејсбука осетило је низ негативних ефеката због оптужби са Кембриџ аналитиком о злоупотреби података, показало је ново испитивање.

Компанија Фејсбук је у уторак објавила да је та друштвена мрежа прекинула велике операције манипулисања, покренуте у Ирану и Русији, које су за циљ имале Латинску Америку, САД, Велику Британију и Блиски исток.

''Гугл'' је најавио бројне измене у начину како ће Chrome радити са екстензијама. Оне ће ускоро морати да траже много више дозвола од корисника, али ће и пред девелопере бити постављени нови захтеви да би њихове екстензије биле прихваћене на Chrome Web Store-u.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone