Google Meet uskoro besplatan za sve korisnike

Google-Meet

Izvor: Youtube, print screen

Guglova aplikacija Google Meet pokušava da parira popularnom Zoom-u, aplikaciji za video komunikaciju.

Ako, kao prosečan korisnik, niste do sada koristili Google Meet aplikaciju, to je po svoj prilici zbog toga što je ona deo poslovnog paketa G Suite, koji kompanija nudi po mesečnoj pretplati koja se kreće od 6 do 25 dolara. Međutim, kako je ova prokleta pandemija pojačala korišćenje programa za video razgovore, nadležni su izgleda odlučili da olabave, pa će Meet kroz nekoliko nedelja biti besplatan za sve korisnike (za Amere već jeste, sledi postepena distribucija za ostatak sveta).

Glavni seeling point koji Google ističe je bezbednost, čime pokušava  da doskoči Zoomu. Razgovori na Google Meetu trenutno nisu vremenski ograničeni a maksimalan broj učesnika je stotka. Ovo će se za besplatnu verziju nesumnjivo redukovati u narednom periodu. Za septembar je već najavljeno da će sastanci trajati plafon 60 minuta, tako da treba očekivati i da će broj učesnika biti manji.

 

(Izvor: SK)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Društvena mreža Fejsbuk (Facebook) objavila je da će uvesti mogućnost grupnog video poziva sa više desetina učesnika.

Kompanije Fejsbuk i Gugl najavile su da će njihovi zaposleni koji rade od kuće zbog pandemije korona virusa, moći da nastave s takvim radom do kraja godine.

У петак ујутру више од 90 милиона корисника Фејсбука било је присиљено да се излогује са налога, што је уобичајена мера безбедности за налоге који су нападнути.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone