БАГОВАЊЕ, ЛАЖУЦКАЊЕ: Скоро 14 МИЛИОНА приватних објава на Фејсбуку постале јавне

Mark Zakerberg, Fejsbuk, VIKIPEDIJA

Извор: Википедија

Америчка компанија Фејсбук саопштила је да су због грешке у софтверу неке приватне објаве 14 милиона корисника те друштвене мреже биле јавне током неколико мајских дана.

Проблем, за који Фејсбук наводи да је отклоњен, најновији је у низу скандала те компаније у вези с поштовањем приватности корисника, наводи Асошиејтед прес.

Компанија је данас саопштила да је софтверска грешка, такозвани "баг", током неколико дана маја мењала видљивост објава (постова) корисника тако што је опција да објаву могу да виде само пријатељи или неки од пријатеља корисника, аутоматски била промењена у "јавно", што значи да је садржај доступан сваком.

Званичница Фејсбука Ерин Еган, задужена за приватност корисника, рекла је да та грешка није утицала на раније објаве и додала да је Фејсбук почео да обавештава кориснике који су имали јавне постове током спорног периода како би могли да промене њихову видљивост.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Апликација за дистрибуцију фотографија у власништву Фејсбука додала је функцију против узнемиравања, користећи вештачку интелигенцију за скенирање фотографија.

Ове оставке у најбрже растућем покретачу Фејсбукових прихода долазе само неколико месеци након одласка Јана Коума, суоснивача апликације ВацАп, која је такође у власништву Фејсбука, тако да ова друштвена мрежа остаје без дивелопера који стоје иза њена два највећа сервиса. Британски јавни сервис Би-Би-Си преноси да је Систром, главни извршни директор апликације, изјавио да он и Кригер одлазе да „ис

Социолог Алексеј Кишјухас оценио је да се превише говори о штетним аспектима друштвених мрежа, а да се пречесто занемарује чињеница да оне доприносе јачању друштвене солидарности.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone