Životinjama u zoološkom vrtu neobično bez posetilaca

zoovtrr

Izvor: Pixabay

Čuvari u ljubljanskom zoološkom vrtu, koji je zatvoren zbog korona virusa, tvrde na osnovu svakodnevnih opservacija da životinjama nedostaju redovni posetioci jer ispoljavaju veliku znatiželju svaki put kada se neko pojavi u njihovoj blizini, izveštava agencija STA.

Nekoliko dana nakon što je svet obišla vest da se tigar iz zoološkog vrta u Bronksu razboleo od kovida-19, iz Ljubljane je stigla vest da su svi u ljubljanskom zoo parku dobro, i ljudi, i životinje.

Čuvari se poigravaju sa svojim štićenicima, prikrivaju hranu ili se sami kriju u velikim kartonskim kutijama i tako podstiču životinje da budu aktivne i fizički, i mentalno.

- Najveći deo vremena životinje provode brinući se o svojim mladuncima i uživaju u toplijem prolećnom vremenu i suncu - kaže direktorka zoološkog vrta Barbara Mihelič.

Zbog vanrednih mera ljubljanski zoološki vrt će imati finansijskih poteškoća s obzirom da ga u periodu mart-jun poseti približno 100 hiljada ljudi, pa se očekuje da ove godine bude na gubitku od oko 650 hiljada evra zbog vanrednih okolnosti izazvanih epidemijom korona virusa.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da u Srbiji više nema nijednog ozbilljnog žarišta korona virusom i da je svuda ispod 15 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih, a u većini delova Srbije ispod 10 odsto.

Уједињене нације прогласиле су 2013. године 3. март за Светски дан дивљих врста, како би се подигла свест о претњама по опстанак биљног и и животињског света. У међувремену, дивље врсте су све више угрожене, због прекомерног улова, пожара, губитка станишта, илегалне трговине и климатских промена.

Поједнини пензионери тешко се мире са чињеноцом да од јуче у 10 часова не могу више да изађу из својих домова због оштрих мера Владе Републике Србије како би смањили пандемију корона вируса у нашој земљи.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone