У Словенији проглашено стање епидемије коронавируса

virus

У Словенији је од данас на снази стање епидемије коронавируса, јавља дописник РТС-а. У последња 24 сата број заражених је дуплиран и тренутно је 96 особа оболело од коронавируса. Словенија у потпуности затворила границу са Италијом.

Од понедељка, наредних 14 дана, у Словенији неће радити школе ни вртићи, док су факултети раније престали са предавањима и држе наставу онлајн.

Повећао се број заражених, у последња 24 сата је дуплиран и тренутно је 96 особа заражено. Тестирано је близу 3.000 људи.

Проглашење епидемије значајно ће утицати на живот Словенаца. Препоручује се ограничавање кретања тј. људи који немају потребе да буду напољу не би требало да буду, а ограничено је и организовање скупова на десет људи максимално. Потребно је да простори имају довољно места да највише десет људи буде на раздаљини од 1,5 метар.

Фудбалска лига је раније отказана, данас је отказан и светски куп у ски-скоковима на Планици, али и концерти и други скупови, свадбе.

Словенија је у потпуности затворила границу са Италијом за путнички и теретни саобраћај.

Наредба предвиђа да се у циљу спречавања ширења болести теретни саобраћај из Италије не врши, осим превоза поштанских пошиљки, лекова, заштитне опреме и санитетског материјала и хуманитарне помоћи.

Ова уредба се не односи на држављане Словеније, лица са сталним или привременим пребивалиштем у Словенији и теретна возила чије је крајње одредиште Словенија.

Теретним возилима која се налазе на територији Словеније у тренутку ступања на снагу ове наредбе дозвољено је да напусте територију те државе у најкраћем могућем року.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Словеначког председника Борута Пахора због паметне стратегије коришћења друштвених мрежа за објављивање својих фотографија зову "краљем Инстаграма", а познат је и као одушевљени тркач на дуге стазе, па је обоје доказао и приликом своје званичне посете Великој Британији.

Dvoje pripadnika italijanskih vazduhoplovnih snaga venčali su se danas u Fođiji na jugu Italije noseći zaštitne maske i rukavice, uz dva svedoka i svatove koji su pratili ceremoniju video-pozivom.

U Švedskoj je juče registrovano novih 544 zaraženih, što je pad za četvrtinu u odnosu na 722 prethodnog dana.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone