Srbija nije na listi: Slovenija otvorila granice za još 14 zemalja

map-3473166_1920

Foto: Pixabay

Od danas u Sloveniju bez ikakvih restrikcija mogu da uđu građani 17 zemalja EU i koje nisu EU, a na toj listi nema Srbije.

Ranije je građanima Austrije, Hrvatske i Mađarske bilo dozvoljeno da pređu granicu Slovenije, a sada je ta lista proširena za još 14 zemalja.

Prelazak je dozvoljen građanima Bugarske, Kipra, Češke, Estonije, Finske, Nemačke, Grčke, Islanda, Letonije, Litvanije, Lihtenštajna, Norveške, Slovačke i Švajcarske.

Te zemlje su stavljene na listu na osnovu epidemiološke situacije, a ukoliko se situacija u nekoj od zemalja pogorša, one će biti skinute sa liste.

Državljani zemalja koje nisu na listi moraće da idu u 14-dnevni karantin, a jedini izuzetak su radnici u međunarodnom saobraćaju, osobe koje obavljaju teretni saobraćaj, osobe koje prolaze u Sloveniju i vlasnici diplomatskih pasoša.

(Izvor: b92)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У Словенији је од данас на снази стање епидемије коронавируса, јавља дописник РТС-а. У последња 24 сата број заражених је дуплиран и тренутно је 96 особа оболело од коронавируса. Словенија у потпуности затворила границу са Италијом.

Prema istraživanju naučnika sa uglednog Univerziteta u Oksfordu, Hrvatska, Srbija i Slovenija imaju najstrože mere zaštite od pandemije virusa korona na svetu.

Samo dan pošto je objavljeno da će granica između Makedonije i Grčke biti otvorena i za turiste, u medijima se pojavila vest da će do 30. juna biti zatvoren prelaz Evzoni i da je jedino moguće do Grčke stići preko Bugarske.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone