Slovenija: Značajna pomoć stanovništvu u doba pandemije

slov

Izvor: Wikipedia, Oliver Bonjoch

Vlada Slovenije usvojila je paket pomoći privredi i stanovništvu tokom epidemije virusa korona, vredan oko tri milijarde evra, i donela nove mere ograničenja kretanja s ciljem suzbijanja širenja infekcije.

Prema donesenim merama, objekti i zgrade sa više stanova moraće ubuduće biti dezinfikovani najmanje dva puta dnevno, posebno kvake ulaznih vrata, rukohvati ograda i tipke liftova, u kojima se neće smeti voziti više stanara odjednom.

U prodavnicama će od ponedjeljka između 8.00 i 10.00 časova smeti kupovati samo lica sa invaliditetom, trudnice i penzioneri.

Odlučeno je i da za još dve sedmice bude produžena uredba o zabrani ulaska putnika u Sloveniju iz zemalja koje nisu članice EU.

Virus korona do sada je u Sloveniji potvrđen kod 684 lica. Od devetoro umrlih, osam je iz domova penzionera. Trenutno je u domovima za starije zaraženo 83 korisnika, a obolelo je i 32 radnika tih ustanova, piše hrvatski portal “Indeks”.

Izvor: Indeks.hr

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rusija će poslati u Srbiju 11 aviona koji će doneti medicinsku opremu za pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odrane Ruske Federacije, prenosi Rojters.

Odbor slovenačkog parlamenta za odbranu odbacio je zahtev da se slovenačkim oružanim snagama daju ograničena policijska ovlašćenja za kontrolu granica, za koju je vlada saopštila da je od suštinskog značaja kako bi se pomoglo preopterećenim policajcima da bi mogli da budu bolje raspoređeni radi kontorole epidemije korona virusa.

Vlada Nemačke odložila je odluku o potpunom otvaranju škola i vrtića, kao i o nastavku fudbalskog prvenstva, objavio je Fokus magazin u onlajn izdanju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone