СЛОВЕНИЈА ПРОГЛАШАВА ЕПИДЕМИЈУ Број заражених скочио на 82

corona

ИЗВОР: Принт Сцреен Јутјуб

Број потврђених случајева корона вируса у Словенији порастао је на 82, а одлазећи премијер Марјан Шарец најавио је да ће бити проглашена епидемија.

Како преноси СТА, број заражених у тој земљи од корона вируса од јуче до јутрос у девет сати ујутру порастао је за 25.

Како додаје агенција, од понедељка ће бити уведена ограничења и на теретни саобраћај, а све образовне установе ће бити затворене.

Шарец је рекао да друге земље нису још прогласиле епидемију, али да је Словенија одлучила да то учини како би боље координисала акције служби за заштиту цивила и других.

Министар здравља Алеш Шабедер истакао је да постоје две нове области у којима је регистрован вирус - Нова Горица и Крањ.

Нина Пирнат из Националног института за јавно здравље рекла је да ће епидемија бити проглашена јер су захваћени сви региони и јер се број случајева повећава изнад нивоа који се сматра нормалним.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Još jedna osoba preminula je od koronavirusa u Srbiji, saopštila je dr Verica Jovanović na konferenciji za medije. U Republici Srbiji je do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Odbor slovenačkog parlamenta za odbranu odbacio je zahtev da se slovenačkim oružanim snagama daju ograničena policijska ovlašćenja za kontrolu granica, za koju je vlada saopštila da je od suštinskog značaja kako bi se pomoglo preopterećenim policajcima da bi mogli da budu bolje raspoređeni radi kontorole epidemije korona virusa.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета