bicikli

Foto: Pixabay

Juče je u Sloveniji održan treći "biciklistički" protest protiv slovenačke vlade, zbog koruptivnih i nedemokratskih postupaka prikrivenih epidemijom korona virusa

Slovenci se nikako ne slažu sa merama koje je vlada Slovenije preduzela tokom pandemije korona virusa.

U Ljubljani i drugim gradovima Slovenije sinoć je održan treći "biciklistički" protest u kome je ušestvovalo više hiljada građana na biciklima, sa kojima su se solidarisali i predstavnici opozicionih stranaka.

U protestu pod sloganom "Nećete nam oduzeti slobodu", građani Slovenije izrazili su nezadovoljstvo potezima vlade desnog centra premijera Janeza Janše.

Demonstranti ocenjuju da su vladine mere tokom epidemije bile preterane i da su prikrile koruptivne i nedemokratske postupke koje je vlada poduzela na samom početku svog mandata, pravdajući ih samom epidemijom.

Duvajući u pištaljke i uzvikujući parole "Lopovi", demonstranti su prošli centralnim ulicama Ljubljane. Većina njih nosila je maske na licima u skladu s merama protiv širenja korona virusa.

Slovenačka policija blokirala je pristup zoni ispred zgrade vlade i parlamenta. Policija je takođe koristila megafone kako bi upozorila demonstrante da poštuju pravila zaštite i da koristi video-nadzor.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Izdavanjem nove obveznice s desetogodišnjim dospećem te povećanjem obima dveju prethodno izdanih državnih obveznica Slovenija se na finansijskom tržištu zadužila za novih 2,25 milijardi evra, objavio je slovenački poslovni list “Finance”.

Nemačka kancelarka Angela Merkel digla se iz mrtvih, a borba protiv korone donela joj je veliki ugled kako u zemlji tako i u svetu

Srpski košarkaš poklonio institutu "Batut" testove, a respiratori spremni za transport iz Kine koji stižu u utorak

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone