Словеначки председник је "краљ Инстаграма"

Borut Pahor

Словеначког председника Борута Пахора због паметне стратегије коришћења друштвених мрежа за објављивање својих фотографија зову "краљем Инстаграма", а познат је и као одушевљени тркач на дуге стазе, па је обоје доказао и приликом своје званичне посете Великој Британији.

Уочи данашњег пријема код краљице Елизабете, Пахор је на Инстаграму објавио фотографију на којој, у опреми за трчање, насмејан стоји испред Бакингемске палате, и објаснио да је снимљена дан раније.

"Након срдачног сусрета с принцом Едвардом и пре састанка с британским министром спољних послова трчим поред Бакингемске палате и размишљам о сутрашњем сусрету с краљицом Елизабетом ИИ".


Пахор ће се данас, другог дана своје посете Великој Британији, састати с британском краљицом, монархињом с најдужим стажом, имаће сусрет с члановима оба дома парламента, а увече ће се обратити својим земљацима на пријаму за Словенце који живе у држави која ускоро напушта ЕУ. Рачуна се да у Великој Британији живи око 5.000 људи из Словеније.

Пахор је најпопуларнији словеначки политичар, а био је на свим највишим државним дужностима. У политику је ушао врло млад, одмах након добијања дипломе из политичких наука.

До сада је био у више мандата посалник у националном парламенту и његов председник, посалник у Европском парламенту, председник владе, а сада у другом узастопном мандату и председник Словеније, па би се и за њега могло рећи да је словеначки политичар с најдужим стажом.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada su tokom korona virusa društvene mreže Instagram i Fejsbuk smanjili broj administartora koji pregledaju sadržaj i vrše selekciju šta je podobno a šta ne, onlajn predatori su u tome videli svoju šansu da se povežu.

Srbija i Slovenija imale su na kraju 2019. godine najnižu stopu problematičnih kredita (NPL) u ukupnim plasmanima među 10 rangiranih ekonomija u regionu.

Tužilac i islednik iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policajcima Sipe preduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se sprečilo moguće pranje novca.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone