Словеначки председник је "краљ Инстаграма"

Borut Pahor

Словеначког председника Борута Пахора због паметне стратегије коришћења друштвених мрежа за објављивање својих фотографија зову "краљем Инстаграма", а познат је и као одушевљени тркач на дуге стазе, па је обоје доказао и приликом своје званичне посете Великој Британији.

Уочи данашњег пријема код краљице Елизабете, Пахор је на Инстаграму објавио фотографију на којој, у опреми за трчање, насмејан стоји испред Бакингемске палате, и објаснио да је снимљена дан раније.

"Након срдачног сусрета с принцом Едвардом и пре састанка с британским министром спољних послова трчим поред Бакингемске палате и размишљам о сутрашњем сусрету с краљицом Елизабетом ИИ".


Пахор ће се данас, другог дана своје посете Великој Британији, састати с британском краљицом, монархињом с најдужим стажом, имаће сусрет с члановима оба дома парламента, а увече ће се обратити својим земљацима на пријаму за Словенце који живе у држави која ускоро напушта ЕУ. Рачуна се да у Великој Британији живи око 5.000 људи из Словеније.

Пахор је најпопуларнији словеначки политичар, а био је на свим највишим државним дужностима. У политику је ушао врло млад, одмах након добијања дипломе из политичких наука.

До сада је био у више мандата посалник у националном парламенту и његов председник, посалник у Европском парламенту, председник владе, а сада у другом узастопном мандату и председник Словеније, па би се и за њега могло рећи да је словеначки политичар с најдужим стажом.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Србије Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе за 26. април 2020. године.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju

Prof. dr Andreja Trampuža je jedan od najpoznatijih evropskih infektologa. Poreklom je iz Slovenije a već dugo radi u Berlinu, u bolnici "Charite".

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета