nlbnlb

Izvor: Facebook

Slovenačka bankarska grupacija NLB, u okviru koje posluje Nova ljubljanska banka (NLB) planira da zadrži celokupunu dobit u iznosu od 228 miliona evra koja uključuje neto dobit ostvarenu u 2019. i iz prethodnih godina.

Predlog će biti stavljen na glasanje na Skupštini akcionara koja će se održati 15. juna, navodi se u saopštenju NLB objavljenog na portalu Ljubljanske berze.  

U saopštenju se navodi da će se neraspoređena dobit preneti s mogućom delimičnom raspodelom koja će se razmotriti do kraja 2020. ili kasnije, u zavisnosti od daljih kretanja epidemije korona virusa.  

U februaru ove godine NLB je saopštila da je njena konsolidaovana dobit posle oporezivanja u 2019. smanjena za 5 odsto na 194 miliona evra. .
Imovina grupe iznosila je krajem decembra prošle godine 14,2 milijarde evra, u odnosu na 12,7 milijardi evra godinu dana ranije.

NLB grupa u regionu posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, a nedavno je NLB banka kupila Komercijalnu banku Beograd.

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Slovenija je prva evropska država koja je proglasila kraj epidemije korona virusa.

Odbor slovenačkog parlamenta za odbranu odbacio je zahtev da se slovenačkim oružanim snagama daju ograničena policijska ovlašćenja za kontrolu granica, za koju je vlada saopštila da je od suštinskog značaja kako bi se pomoglo preopterećenim policajcima da bi mogli da budu bolje raspoređeni radi kontorole epidemije korona virusa.

ЉУБЉАНА - У Словенији још увек није потвђен ниједан случај коронавируса, али с обзиром да се шири источно од Италије, словеначке власти признају да се то може очекивати сваког часа.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone