Tramp: Nesposobni Kinezi doveli do pandemije

donald tramp

Američki predsednik Donald Tramp je ponovo optužio Kinu za "nesposobnost", navodeći da je to dovelo do širenja koronavirusa svetom i smrti, prema poslednjim podacima, više od 329.000 ljudi.

"Neki ludak u Kini upravo je objavio saopštenje u kojem okrivljuje sve, osim Kine, za virus, koji je ubio stotine hiljada ljudi. Molim vas objasnite ovom glupanu da je nesposobnost Kine i ništa drugo, dovela do ovog masovnog ubistva širom sveta”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Američki predsednik nije precizirao o čijem saopštenju je reč, ali američki mediji koji su preneli Trampov tvit, podsećaju da je kineski ministar spoljnih poslova Žao Lilijan prozvao predsednika SAD. 

Šef kineske diplomatije je na Tviteru naveo da Tramp od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) pravi "žrtvenog jarca" zbog svog "neadekvatnog odgovora" na pandemiju. Tramp je početkom sedmice uputio pismo SZO, preteći da će trajno prekinuti njeno finansiranje, zbog "užasnog upravljanja pandemijom i prikrivanja dokaza o širenju koronavirusa". 

(Izvor: N1)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

SLEDI 60 SATI TRGOVCI DRALI NA JUŽNOM VOĆU ZAHVALILA SE MAMA SAVETNIKE ZARAZILI ZUBAR I ŽENA JOŠ POLA MILIJARDE GLADNIH ZARAŽEN I KONZERVATIVNI MINISTAR NEMAČKE NJIVE ČEKAJU RADNIKE TRAMP NA ONLAJN LITURGIJI MESI IZVUKAO RONALDINJA IZ ZATVORA

U Rusiji se planira izrada on-lajn testa za utvrđivanje simptoma virusa korona, dok će u Kini biti pružane on-lajn konsultacije u vezi sa svim nedoumicama vezanim za ovaj virus i opšte zdravlje stanovništva.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone