Kapitol 455

Фото: Youtube/Printscreen

Analitičari ove mere porede sa ulaganjima u ratnim vremenima

Čelnici Bele kuće i Senata postigli su posle teških pregovora dogovor u vezi s paketom od oko 2 hiljade milijardi dolara za pomoć privredi koja je pogođena pandemijom korona virusa, prenosi biznisinfo.ba

Ovim su okončani višednevni maratonski pregovori koji su doveli do jedne od najskupljih i dalekosežnijih mera u istoriji američkog Kongresa.

Analitičari ovo ulaganje porede sa ulaganjima u ratnim vremenima. Prema do sada dostupnim podacima o ovom programu, 250 milijardi dolara izdvojeno za direktna plaćanja pojedincima i porodicama, 350 milijardi dolara
su zajmovi za male firme, 250 milijardi naknada za osiguranje od nezaposlenosti i 500 milijardi zajmovi za firme u problemima.

Predlog zakona takođe ima odredbu kojom će predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj porodici, kao i drugim najvišim vladinim zvaničnicima i članovima Kongresa, biti onemogućeno dobijanje kredita za njihove kompanije.

Paket, ako prođe Kongres, bio bi najznačajnija zakonodavna mera preduzeta za suočavanje s rastućom krizom, odnosno pandemijom koja je zaustavila veći deo svetske ekonomije.

Plan će doneti veliki priliv finansijske pomoći američkog ekonomiji koja se teško bori s gubitkom radnih mjesta, sa odredbama za pomoć američkim radnicima i porodicama, kao i malim preduzećima i glavnim industrijama, uključujući aviokompanije.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik SAD Donald Tramp pohvalio je ruskog kolegu Vladimira Putina, nazvavši ga džentlenom, ali se i sam pohvalio, rekavši da je lično on zaustavio „Severni tok 2“.

Oko 120.000 korisnika kredita u Srbiji kasni sa otplatom kredita, navodi se u Kreditnom izveštaju Udruženja banaka Srbije za mart 2020. godine.

Ceo svet trenutno traga za rešenjem problema pandemije virusa korona, a naučnici iz Nemačke istražuju da li se ono krije u crnogorskom moru, na dnu Jadrana.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone