КАКО ДА УБРЗАТЕ ПРЕТРАЖИВАЊЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Због чега су неки интернет прегледачи бржи од других? (ВИДЕО)

GuglNaTelefonuPixaBay

Извор: принтскрин / Пиксабеј

Разлога због којих користимо одређени интернет прегледач има више, али ретки међу нама су спремни дуго да трпе оне који су спори у раду.


Разлоге због којих су поједини прегледачи бржи од других можемо да поделимо у две групе: техничке и оне на које утичу самни корисници.

 
Неки аспекти њихове брзине рада односе се на то како их користите. Ово су најчешћи проблеми са којима можете да се позабавите одмах.

НАДОГРАДЊЕ

Уопштено говорећи, најновије издање интернет прегледача би требало да буде и најбрже, али и најсигурније. Зато редовно и ажурно инсталирајте софтверске надоградње.

ДОДАЦИ И ЕКСТЕНЗИЈЕ

"Плуг-ин"-ови, екстензије и додаци могу да учине прегледач кориснијим, али и да успоре његов рад. Зато њихов број одржавајте на неопходном минимуму.

ПОДАЦИ О СУРФОВАЊУ

Интернет браузери прикупљају огромну количину података о томе како их користите. Између осталог, у њима се налази историја претраге, "колачићи", белешке о преузимању фајлова и још штошта. Ту су и стално растуће кеш датотеке.

Ако редовно чистите оно што вам није потребно у вашем прегледачу врло је могуће да ће он "продисати", односно да ће радити брже.

Детаљнију причу од о томе због чега су неки прегледачи бржи од других можете погледати у видеу.

Глас јавности / НОВОСТИ - Б92 / од 09.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ваш Wi-fi је одједном успорио? Ово су најчешћи кривци и предлози шта можете одмах да предузмете како бисте поправили везу.

Недавно је позната компанија Каспески Лабс саопштила да је чак четвртина свих WиФи мрежа несигурна. То се односи на оне мреже које не користе никакву енкрипцију – шифровање података. Нарочито су рањиве и несигурне, такозване јавне WiFI мреже.

Према речима њеног ствараоца Хирошија Ишигура, робот Ерика је топла и брижна и можда ће ускоро имати "независну свест".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone