YUTA:Turistička putavanja počinju krajem juna, početkom jula

Kofer

Foto: Pixabay

Turističke agencije počeće sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca, saopštila je danas YUTA.

Na današnjoj sednici Upravni odbor YUTA je zaključio da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju turističku sezonu.

- U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se kaže da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

- Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama, stoji u zaključku. 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama članicama da se putovanja otkažu do 31. maja.

Министарство просвете Србије препоручило је свим школама да ђачке екскурзије у иностранство одложе због коронавируса. Министарство је пре више од недељу дана препоручило да се обуставе екскурзије у Италију, а сада се препорука односи на све земље. Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић истиче да је препорука обавезујућа за све школе.

Promocija turističke ponude Srbije u Kini, preko portala Fligi, započeta je ove nedelje. Već na samom početku kampanje, preko te Alibabine platforme, pokazalo se da su stanovnici ove daleke zemlje veoma zainteresovani za posetu Srbiji, pa je tako više od 300.000 Kineza pratilo prvo video uključenje iz Beograda.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone