U Grčku na more moći će i bez "zdravstvenih pasoša"?

Grčka-Pixabay

Foto: Pixabay

- Postepeno ponovo otvaramo ekonomiju naše zemlje i nadamo se da ćemo biti spremni za sezonu letnjih odmora - kaže Jorgos Dijakofotakis, ambasador Grčke u Beogradu

- Dočekivali smo turiste više od pedeset godina i želimo da nastavimo, pokazujući isto gostoprimstvo po kome smo vrlo dobro poznati.Biće nam više nego drago da i ove godine dočekamo naše srpske prijatelje - ističe on

On je ovo istakao  momentu kada je veliki broj građana Srbije, koji je navikao da letnji odmor provede u ovoj zemlji, u dilemi šta da radi predstojećeg leta zbog pandemije.

Postoje predlozi za uvođenje neke vrste "zdravstvenog pasoša". Šta to znači, da li će turisti biti testirani na granicama pri ulasku u Grčku ili će biti potrebno da sa sobom ponesu određene medicinske potvrde?

- Na stolu je mnogo opcija. Rat protiv pandemije još nije gotov. Ostajemo budni i oprezni i nastavićemo da sledimo savete našeg odličnog tima epidemiologa. Siguran sam da ćemo uspeti da uspostavimo ravnotežu između čuvanja ljudi i otvaranja granica naše zemlje. Moguće je da će biti nekih medicinskih zahteva za strance, ali ne nužno i to što nazivate "zdravstvenim pasošima". Grčka vlada će blagovremeno dostaviti neophodne informacije.

 

Izvor: Večernje novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako vam je žao što niste u mogućnosti da putujete i pobegnete od svakodnevnih problema, virtuelno možete biti gde god zaželite. Možete tako "obići" stare tvrđave, gradove, muzeje, prirodne lepote i izvore. Jednom rečju - sve ono što ste želeli da vidite, sada možete iz svog doma.

Vest da Crna Gora nije otvorila granice za građane iz Srbije, odjeknula je u region, a mnogi se pitaju kako će ovaj potez uticati na turizam u Crnoj Gori s obzirom na to da su srpki turisti u Crnoj Gori najbrojniji.

Bez obzira na to što je sezona kraća, a troškovi hotelijera povećani siguran sam da neće doći do povećanja cena letovanja ove godine, a moguće je da negde one budu i snižene, kaže za Danas Mirko Bauk, direktor turističke agencije Odeon World travel, koja je od ponedeljka i zvanično počela da radi.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone