Turizam u problemu zbog korona virusa. Šta će biti posle pandemije?

airport-pixabay

Foto: Pixabay

Budućnost turizma je vrlo neizvesna zbog pandemije korona virusa, koji je zadao jak udarac ovoj privrednoj grani širom sveta

Pandemija korona virusa pogodila je sve privredne grane u svetu, a možda najviše pogođena među njima je turizam. 

Predviđanje stručnjaka nije pozitivno što se turizma tiče u budućnosti, jer smatraju da će se posledice pandemije korona virusa osećati godinama. Osim toga pretpostavljaju da će mnogo turističkih radnika ostati bez posla.

Istraživanje je ukazalo na neke stvari koje će bitno promeniti način na koji će svi ogranci turizma poslovati nakon završetka pandemije KOVID-19.

Kako navode, uvešće se nova pravila na aerodromima, u avionima, vozovima, kruzerima i drugim prevoznim sredstvima, kako bi se sprečilo, eventualno, ponovno širenje korona virusa.

Neka od mogućih novih pravila za putnike su:

- držanje odstojanja od dva metara jedni od drugih

- nošenje zaštitnih maski

- obavezno testiranje krvi pre putovanja

- manji broj putnika u avionima, kruzerima, vozovima i autobusima, što će uticati na povećanje cena karata

- obavezna dezinfikacija putnika i prtljaga

- posedovanje zdravstvenog sertifikata

Takođe, da bi otputovali u bilo koju stranu zemlju, biće vam potrebni raznorazni zdravstveni sertifikati, a osim toga predviđa se da će svaki turista morati da bude u karantinu 14 dana, što bi moglo da dovede do totalnog kolapsa turizma u mnogim zemljama sveta.

 

(Izvor: Blic Žena)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nastavak takmičenja u ABA ligi zavisi od toga koliko će trajati pandemija korona virusa. Svi klubovi su izrazili želju da se prvenstvo završi na terenu, jer smatraju da je to jedini ispravan put

Japanski zvaničnici saopštili su da su 33 člana posade na italijanskom kruzeru zaražena koronavirusom, što su pokazali testovi obavljeni posle prve prijave.

Bivši šef Odeljenja za komunikacije Bele kuće u vreme Bila Klintona, danas voditelj, Džordž Stefanopulos snimljen je kako se šeta bez maske iako je pre samo nedelju dana objavio da je pozitivan na koronavirus.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone