Top destinacije u komšiluku: Predlog šta da obiđete od 1. juna

Sutomore 659 - Pixabay

Foto: Pixabay

Od 1. juna, granice će biti potpuno otvorene za četiri zemlje: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru. Evo predloga šta možete posetiti u ovim zemljama.

Albanija

Ksamil

Ovde je najbolje da dođete u junu ili septembru, odnosno početkom ili krajem turističke sezone. U Ksamilu postoji više plaža, pa ne bi trebalo da imate previše problema sa tim da nađete onu koja vam odgovara. Osim toga, u okolini ovog mesta nalaze se i ostrvca koja je uživanje obići, za šta vam je potreban samo brodić.

Narte

Narte je peskovita laguna. Blizu nje nalazi se ostrvo Zvernec, na kome se nalazi pravoslavni manastir star oko 300 godina. Drveni most vodi do ovog ostrvceta, a čak i ako ne želite da ga obiđete, kristalno čista voda bi trebalo da bude dovoljna za dobar odmor na ovom mestu.

Grama

U pitanju je prelepa uvala koja svake godine privlači veliku broj turista. Mada je poznata po plažama, ukoliko vam se planinari, možete i stazom doći do nje

Bosna i Hercegovina

Štrbački buk

Ovde možete da vidite prelepe vodopade, visine skoro 25 metara, kako dominiraju prirodom. Oaza zelenila može da bude idealno mesto da "napunite baterije" i, bar na trenutak, odahnete od gradske vreve.

Prokoško jezero

Poznato i kao Gorsko oko, proglašeno je 1982. godine nacionalnim parkom prirode. Nalazi se u blizini Fojnica, a priroda je i ovde odradila svoj deo posla, pa je tako Prokoško jezero "kao poručeno" za sve one koji svoj odmor zamišljaju pored vode.

Makedonija

Herakleja

Herakleja je antički grad i nalazi se na periferiji Bitolja. Ime je dobio po grčkom junaku Heraklu, a zbog svog značajnog geografskog položaja mnoge sile su se otimale oko njega kroz istoriju

Ohridsko jezero

Jedno od najpoznatijih jezera na Balkanu, Ohridsko jezero je istovremeno i jedno od najvećih evropskih. Naseljeno je još od praistorije

Crna Gora

Perast

Perast se nalazi u opštini Kotor, u podnožju brda Sveti Ilija. Prema nekim izvorima, imao je brodogradilište još u 14. veku, a danas je jedno od najlepših mesta u Crnoj Gori.

Stari grad Bar

Prema nekim istorijskim podacima, utvrđivanje ovog mesta počelo je još u 8. veku. Za vreme Jelene Anžujske promenio je izgled i proširio se. Danas se nalazi na 4 kilometra od mora, ali to nipošto nije razlog da ne skrenete malo sa puta kako biste obišli ovo antičko utvrđenje.

Izvor: B92
 


 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar Ljajić otkriva kako je moguće dobiti povraćaj novca od turističke agencije pre 31.12.2021.

Jedna od država u kojoj je situacija manje-više poznata kada su u pitanju srpski turisti jeste Grčka.

Posle sastanka, predstavnici turističkih agencija odlučili su da se usklade sa merama vanrednog stanja u Srbiji i da otkažu zakazana putovanja

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone