Šta treba da znate ako se zatvore granice dok ste na letovanju

putovanje

Foto: Pixabay

U slučaju zatvaranja granica zbog epidemije koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor, turističke organizacije obezbediće povratak u zemlju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Yuta) Aleksandar Seničić izjavio je danas, povodom uspostavljanja prvih čarter letova prema turističkim destinacijama, da će u slučaju zatvaranja granica zbog epidemija koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor turističke organizacije obezbediti povratak u zemlju.

Seničić je za televiziju Prva rekao da postoje protokoli za takve slučajeve i da će oni koji su organizovano otišli po tim protokolima biti vraćeni. Prema njegovim rečima, oni koji su otišli sami na neku turističku destinaciju moraće sami da organizuju svoj povratak.

Seničić je u tom slučaju savetovao da se u sopstvenom aranžmanu ne odlazi previše daleko od Srbije odnosno da treba ići na odmor "odakle se može vratiti kolima". On je naveo i da organizovan povratak ne važi za turiste koji iz Srbije idu na letovanje na daleke destinacije.

"Oni će imati obavezu da troškove povratka (ukoliko dodje do zatvaranja granica) pokrivaju zajedno sa organizatorom putovanja", rekao je Seničić i dodao da bi oni koji se odluče za takvo letovanje trebalo da imaju neka sredstva koja su im dostupna u slučaju neplaniranih situacija.

Kako je najavljeno, 1. jula iz Beograda kreće prvi čarter turistički let za grčko ostrvo Skijatos, a planiraju se letovi i za Rodos, Krit, Krf, Kefaloniju, kao i Majorku i Hurgadu.

(Izvor:b92)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ruski predsednik Vladimir Putin, uveo je stroge mere u svojoj državi kako bisuzbio virus koronu, a kako je njegova zemlja jedna od najpogođenijih, mere koje je preduzeo povodom svoje bezbednosti, potpuno su nesvakidašnje. Naime, svako ko želi da poseti ruskog šefa države, mora da prođe kroz poseban dezinfekcioni tunel.

Naučnici otkrili koja dva proteina omogućuju virusu KOVID-19 da dopre u ćelije

U Srbiji su se prema podacima sa sajta Kovid u poslednja 24 sata oporavile 4.052 osobe, čime je šest obolelih na 100.000 stanovnika.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone