Putovanja, Pixaby

Foto: Pixabay

Ako razmišljate o putovanju, a ne znate za koju destinaciju da se odlučite, na dobrom ste mestu. Predstavljamo vam pet gradova u Evropi koje morate posetiti!

Kada otputujete u neki od ovih evropskih gradova, možete računati na mnogo zabave, male, ušuškane gradiće bogate kulture i tradicije, dobru hranu u restoranima svetskog glasa, muzeje, arhitekturu, dobar provod. Sve to možete naći u bilo kojem od ovih 5 gradova koje smo za vas odabrali.

1. Ako se odlučite za "Magični grad", "Grad stotinu tornjeva" ili "Zlatni grad", odnosno za Prag, sigurno nećete pogrešiti. To je grad najveće istorijske vrednosti sa dugom i bogatom tradicijom. Videćete magičnu dolinu reke Vltave, arhitekturu Starog gradskog trga, nacionalne restorane, a obavezno morate probati i čuveno češko pivo. 

2. Ukoliko odaberete Beč, glavni grad Austrije, nekadašnju prestonicu Austrougarske imperije, videćete izuzetnu arhitekturu, istorijske znamenitosti, mnoge umetničke kolekcije. Doživećete bogato muzičko nasleđe i osetićete ukuse mnogih specijaliteta iz dobrih restorana vrhunskog kvaliteta. 

3. Obilazak Mediterana i evropskih gradova nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Letnje noći u klubovima Barselone, razgledanje i fakultativni obilasci turističkih destinacija u gradu vina, muzike, igre i umetnosti pamtićete dugo. Jedan od najlepših gradova na svetu, šarena Gaudijeva Barselona, zbog nesvakidašnje i upečatljive lepote, nazivaju još i "Kraljicom Mediterana". Tu su i Gaudijeve kućice Casa Milla i Casa Batllo, čuvena Sagrada Familia. Zatim, tu je i bajkoviti Park Guell, najveći evropski stadion Camp Nou, šetalište La Rambla i veličanstvena plaža Barseloneta.

4. U Parizu, gradu svetlosti i ljubavi neizostavno ćete obići Ajfelovu kulu, simbol grada. Tu su i reka Sena, Trijumfalna Kapija, katedrala Notr Dam, čuveni muzej Luvr, Latinska četvrt, brdo Monmartr sa svojim uskim uličicama, kabare Mulen Ruž i još mnogo toga. Vratićete se puni utisaka, ostaćete nemi pred lepotama kulture od nacionalnog značaja, zadivljeni životom jednog od najposećenijih gradova na svetu. 

5. Na kraju, svakako obiđite Amsterdam, metropolu koja nikada ne spava. Grad slobode, kanala, mostova, crvenih fenjera muzeja, Amsterdam nudi brojna zadovoljstva za sve posetioce. Možete obići Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Goga i Muzej savremene umetnosti Stedelijk koji stoje u balansu sa muzejem Hajnikena, muzejima erotike, seksa i marihuane.

Koji god od ovih 5 gradova da izaberete, nećete se pokajati. U svakom od njih, lepote na pretek. Na vama je da odaberete kojoj ćete se lepoti prikloniti.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kao gost u jednoj emisiji sinoć se pojavio glumac Aleksandar Dunić, poznat i kao doktor Popac u jednoj od najčuvenijih srpskih serija Siniše Pavića, "Srećni ljudi".

Lik Bore Todorovića takođe će se naći u filmu o životu Tome Zdravkovića, s obzirom na to da je pokojni glumac bio boem i često odlazio u kafanu da sluša muzičku legendu. Borin lik tumačiće njegov sin, glumac Srđan Žika Todorović.

Ako razmišljate o putovanju nakon pandemije korona visrusa, topla preporuka je jedan od lepih delova Srbije. Tačnije, radi se o Istočnoj Srbiji. Tu su ljudi uvek gostoljubivi, specijaliteti koje nude su fantastični i neponovljivi, a vino najbolje.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone