Od 1. juna otvoreni svi hoteli na Zlatiboru

Hotelska soba Piksabej

Foto: Pixabay

Prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimira Živanovića očekuju da će ova sezona uspeti da ublaži ekonomske gubitke koje su svi turistički i ugostiteljski objekti imali zbog epidemije korona virusa

"Od 1. juna svi hoteli na Zlatiboru počeće sa radom, a buking je već počeo. Rezervacije su uglavnom za jul i avgust, a svi hoteli daju popuste od 20 do 30 odsto za boravak na Zlatiboru u junu. Produžava se i boravak gostiju, koji je do sada iznosio u proseku 4 dana, tako ukoliko se i sezona produži na septembar i oktobar očekujemo ublažavanje ekonomskih posledica epidemije ", kaže Živanović

Živanović ističe da će cene biti na prošlogodišnjem nivou i da nema najave uvećanja zbog dodatnih higijenskih mera koje će morati svi da preduzimaju.

A za vreme vanrednog stanja na Zlatiboru su započeti radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga ,jezera i kompletnog centra.

"Radi se promenada u samom centru, kompletna rekonstrukcija trga i jezera, tako da će centar Zlatibora dobiti potpuno novi izgled. Radovi su obimni ali će biti gotovi do 1. jula", najavljuje Živanović.

Direktor TO Zlatibor ističe da će ovog leta gostima biti na raspolaganju i novi turistički lokaliteti poput novootvorenog kaubojskog grada El paso, a do kraja letnje sezone moguće je i da proradi panoramska gondola od Zlatibora do Tornika.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 1. juna, granice će biti potpuno otvorene za četiri zemlje: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru. Evo predloga šta možete posetiti u ovim zemljama.

Turizam u Srbiji nikada nije bio na višem nivou, a za to su zaslužne prelepe prirodne i kulturne atrakcije naše zemlje. Saznajte više detalja o tome zašto su čuvena srednjovekovna utvrđenja, najlepše srpske planine i gostoljubivi srpski gradovi privlačni turistima.

Grčki zvaničnici razmatraju ukidanje mera koje se tiče otvaranja plaža i hotela, što zanima sve koji bi u ovu zemlju na more, a nisu sigurni da li će to uopšte biti moguće.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone