Kompanija jeftinih letova deo Italije reklamirala kao 'zemlju mafije i zemljotresa'

Kalabrija 33 Pixabay

Foto: Pixabay

Pod sloganom "Kalabrija je zemlja mafije i zemljotresa" - engleska kompanija jeftinih letova "Easy Jet" reklamira jedno od svojih odredišta, glavni aerodrom južne italijanske pokrajine Kalabrija, Lamezija, piše agencija AGI.

U propagandnim materijalima se dalje navodi da je "Kalabrija zemlja bez turista i bez gradova - ikona poput Rima i Venecije".
 
Članica italijanskog parlamenta Vanda Fero ocenila je da je u pitanju "razglednica puna predrasuda koje nemaju nikakvo uporište u realnosti".
 
Takođe, ocenjuje i da je tvrdnja kako Kalabrija turistima ne može ponuditi nista više od mafije i zemljotresa "uvredljiva za region pun prirodnih lepota, kulturnih događaja, koji je sedište antičke Velike Grčke i u ovo vreme potpuno slobodan od pandemije virusa korona".
 
Ona je predložila da region Kalabrija odmah prekine saradnju sa britanskom avio-kompanijom i traži odštetu zbog nanete štete. 
 
U polemiku se uključio i senator Ernesto Magorno koji je preko Tvitera napisao: "Samo jedna reč: Sramota".

(Izvor. Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sigurno ste nekad poželeli da pobegnete od svega, da odete sami na putovanje potpuno neplanirano. Moguće je, naravno, ukoliko vas ništa u tome ne sputava. Jedno je sigurno: odlučite li se da sami negde otputujete, čeka vas avantura koju ćete dugo pamtiti. A možda na tom putovanju sretnete svoju srodnu dušu. Vredi pokušati, zar ne?

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da postoje dve opcije za ulazak u našu zemlju po otvaranju granica - putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama. S druge strane, epidemiolog Predrag Kon je u nedavnom razgovoru za Nova.rs najavio da će pri ulasku u Srbiju karantin od 14 dana ostati na snazi i po ukidanju vanrednog stanja.

Turističke agencije počeće sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca, saopštila je danas YUTA.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone