Koliko će vas koštati letovanje nakon pandemije?

devojka

Foto: Pixabay

Nakon pandemije korona virusa čeka nas zasluženi odmor. Iako su neki otkazali uplaćene aranžmane, većina ipak planira da otputuje van zemlje. Međutim, ako se na letovanju zarazite korona virusom, troškove lečenja snosićete sami. Za to će vam trebati nekoliko hiljada evra.

U osiguravajućim kućama kažu da bolničko lečenje u inostranstvu za turiste koji se zaraze koronom može iznositi nekoliko hiljada evra. Kako je objašnjeno, nijedna osiguravajuća kuća u okviru putnih osiguranja ne pokriva troškove lečenja korona virusa. Pokriva samo troškove testiranja na koronu. 

U  slučajevima koji su posledica zemljotresa ili neke druge prirodne katastrofe, elementarnih nepogoda, epidemija i pandemija osiguravajuća kuća nema nikakve obaveze prema osiguraniku. Za sada ne postoji opcija da se u putno osiguranje svrsta i osiguranje koje bi pokrilo troškove lečenja od korona virusa. Osiguranje ne pokriva još i posledice uzrokovane hroničnim bolestima, bolesti i nesrećne slučajeve koje su posledice ratova i sličnih događaja. Osiguranje nećete naplatiti ni ako učestvujete u neredima, ako zadobijete povrede za vreme zemljotresa, kao ni sve vrste alergija starijih od 15 godina. Psihoanalitički i psihoterapijski tretman, ujede insekata koji nisu komplikovani, kao ni svaki operativni i medicinski tretman koji nije neophodan, osiguranje neće pokriti. 

Ako se ipak desi da se zarazite korona virusom, a u stranoj ste zemlji, u obavezi ste da pratite i poštujete zdravstvena pravila zemlje u kojoj se nalazite. S obzirom da se ne zna kako će se situacija dalje odvijati u drugim zemljama, možda je bolje da ovog leta ostanete u Srbiji i da odmor potražite u nekoj od njenih lepota. 

Izvor: Srbija Danas

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Po prvi put u svojoj istoriji grad Njujork je rano jutros namerno isključio čitav sistem podzemne železnice radi dezinfekcije zbog korona virusa

Bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer upozorio je da koronavirus može izazvati globalnu ekonomsku propast koja može trajati generacijama ako se ne preduzmu odgovarajuće mere. Kisindžer je u autorskom tekstu za uticajni "Volstrit džurnal" napisao da bi "neuspeh mogao zapaliti svet".

Korona virus može se prenositi na velike udaljenosti putem mikroskopskih čestica, koje zagađuju vazduh, zaključila je grupa naučnika iz Italije, koji smatraju da nije slučajnost što je epidemija Covida 19 izbila u zagađenim sredinama.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone