Direktor JUTA otkriva kada će biti otvoren novi put ka LETOVALIŠTIMA na Egejskom moru

grcka1

foto pixabay,com

Građani Srbije, koji žele da letuju u Grčkoj, mogu da odahnu, jer od večeras turističke agencije nastavljaju po ranije planiranom rasporedu, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

- Agencije nastavljaju redovno da realizuju aranžmane od večeras do daljnjeg, po ranije planiranom rasporedu - rekao je Seničić.

Seničić se pozvao i na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

 - Srpski turisti mogu u Grčku preko Bugarske do 1.jula, i solo i sa turističkim agencijama, a od 1.jula i preko Severne Makedonije - rekao je Seničić.

Da podsetimo, iako je bilo najavljeno da će državljani Srbije od sinoć u 23 sata moći da uđu na teritoriju Grčke preko Bugarske, u jednom trenutku došlo je do zastoja. Srpski turisti koji su u svojoj režiji krenuli put omiljene mediteranske zemlje završili su u koloni dugoj 10 kilometara, a oprečne informacije o tome da li će moći da stignu do letovališta smenjivale su se iz časa u čas. Sinoć oko 23 sata ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će granični prelaz između Bugarske i Grčke za državljane Srbije biti otvoren, te su tako turisti iz Srbije koji su se juče zaputili na odmor jutros uspeli da stignu u Grčku.

(izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Oko 70 srpskih turista koji su testirani na virus korona, jer se u njihovoj grupi pojavilo dvoje pozitivnih na kovid, danas u 14 časova kreću za Srbiju.

Iako su do sada podaci u vezi uticaja temperature na širenje virusa korona različiti, izgleda da je najnovije istraživanje u Grčkoj pokazalo da se virus manje prenosi u zemljama sa visokim temperaturama.

U Atini i još oko 40 gradova širom Grčke za danas je planirano održavanje protesta protiv planova vlade da ograniči javne demonstracije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone